Bitcoin Diploma voor 80 middelbare scholieren

1136 totale weergaven

12 mei, Apopa. In dit kleine Salvadoraanse dorpje ontvangen tientallen studenten een heus Bitcoin Diploma. Na een lesprogramma van tien weken waarin de tieners uitleg krijgen over onderwerpen die variëren van monetaire geschiedenis tot private key-management, mogen ze bij de diploma-ceremonie laten zien wat ze kunnen. Ik ben er als reizende reporter bij.

Bitcoin Diploma

Met een leuke mix van Spaanse finfluencers, grijze Amerikaanse pensionado’s, Canadese jongeren ging ik naar het Salvadoraanse dorpje toe om de kennis en kunde van middelbare scholieren te testen. Ze hadden zich met docenten van My First Bitcoin weken lang verdiept in bitcoin en lightning en nu was het eindelijk zover: het grote examen.

Als de studenten de volgende vier stappen succesvol konden doorlopen, zouden ze later op die dag een heus certificaat krijgen:

  1. Het kunnen ontvangen van 10.000 sats via lightning
  2. Het kunnen versturen van 5.000 sats via lightning
  3. Een on-chain wallet kunnen “herstellen” met de 12 woorden (seed phrase)
  4. Enkele theoretische vragen beantwoorden

Zenuwachtige studenten, gesprekken in het steenkolenspaans, een door de leerlingen georganiseerde bitcoinmarkt, volksliederen en traditionele dans; alles kwam voorbij. Het hele verhaal met complete reisverslag vindt je op Bitcoin Focus.

De nieuwe generatie bitcoiners is geboren en opgeleid! Organisaties als My First Bitcoin hebben al tienduizenden locals kennis laten maken met lightning, self-custody, de nadelen van fiatgeld en de toekomst van bitcoin. De energie die er rond de groep studenten en docenten hangt is aanstekelijk.

Bitcoin Diploma voor 80 middelbare scholieren

Bitcoin Focus

Op Bitcoin Focus vind je het hele verhaal, net als de Lightning Focus van deze week waarin Edward in Ark duikt. Dit is een nieuwe schaalbaarheidslaag die misschien ooit de concurrentie met lightning aan kan gaan.

Je kunt je ook aanmelden voor de gratis edities van Bitcoin Focus! Zo blijf je op de hoogte en mis je niets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws