Bitcoin doorbreekt $55.000 en fondsmanager verwacht nog altijd bitcoin van $100.000 in 2021

Sommige analisten verwachten ondanks de dip van afgelopen week nog altijd dat bitcoin de magische grens van $100.000 per bitcoin gaat doorbreken in 2021. Investeringslegende Dan Tapiero werd naar eigen zeggen overspoeld met berichten van bezorgde cliënten tijdens de laatste dip.

Hij is zelf echter van mening dat er geen reden tot paniek is, integendeel zelfs. “We hebben juist een zeer zeldzaam koop-signaal gezien dat we sinds maart van 2020 niet meer hebben gehad.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijzonder gesprek tussen Portnoy en Musk

De uitspraken van Tapiero kwamen ongeveer op hetzelfde moment als de bijzondere woordenwisseling van Dave Portnoy en Elon Musk op Twitter. Portnoy beschuldigde Musk ervan bitcoin te hebben gekocht en vervolgens gepromoot om de digitale munt daarna te dumpen op het grote publiek.

Musk reageerde daarop door te roep dat Portnoy hem niet goed heeft begrepen. Daar voegde hij zelfs aan toe dat hij nog nooit een deel van zijn eigen bitcoin heeft verkocht, waarmee hij voor het eerst openbaar maakt dat hij persoonlijk bitcoin bezit.

Verder riep Musk dat Tesla de bitcoin enkel heeft verkocht om te bewijzen dat de munt voldoende liquide is om een deel van de kasreserves in te bewaren. Daarbij ging het enkel om 10% van de holdings van het bedrijf.

Bitcoin heeft Tesla veel goeds gedaan

Het gedoe rondom Musk ontstond omdat Tesla met het publiceren van de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2021 bekendmaakte dat ze een deel van hun bitcoin hebben verkocht. Dat de investering het bedrijf geen windeieren heeft gelegd is duidelijk, want het verdiende in een paar maanden tijd al meer met hun bitcoin investering dan met de totale autoverkoop van de afgelopen 14 jaar.

Daarnaast liet de CFO van Tesla weten dat het bedrijf van plan is om de bitcoin die ze nog hebben te behouden voor de lange termijn en dat ze alle bitcoin die binnenkomt via de verkoop van auto’s zullen vasthouden.

Na de prijsdip van de afgelopen dagen staan alle fundamentals voor bitcoin weer op groen en lijkt onze favoriete digitale munt klaar voor een volgende sprong omhoog. Zekerheid hebben we niet, maar het sentiment lijkt in ieder geval weer in het voordeel van de hodlers te keren.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....