Bitcoin duikt omlaag en whales kopen de dip

Als we de software van Tradingview mogen vertrouwen dan hebben we vannacht op Bitstamp een dieptepunt van 55.640 dollar mogen noteren voor bitcoin. Een stevige bounce omhoog blijft vooralsnog uit en dat heeft meteen een negatief effect op het sentiment.

De meeste ogen zijn, als het om de onderkant gaat, gericht op de koers van 53.000 dollar. Dat punt markeert namelijk een market cap van 1 biljoen dollar voor bitcoin. Iets wat tot voor kort een permanente zekerheid leek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Probleem is de hoge open interesse op de optiemarkten

Ondanks dat de prijs van bitcoin flink naar beneden gedonderd is blijft de open interesse op de optiemarkten hoog. Volgens trader Filbfilb van het platform Decentrader kan dit nog problemen opleveren voor de koers.

Filbfilb verwacht dat het twee kanten op kan als het om de long-posities van deze optiehandelaren gaat. We krijgen een rebound of ze worden uit hun positie gedrukt en dan kunnen we nog een heel stuk naar beneden zakken.

De zogenaamde funding rates op de grote exchanges blijft echter hoog, wat betekent dat het sentiment onder optiehandelaren goed is. Ze moeten vanwege de hoge funding rates namelijk een premium betalen om hun posities op de optiemarkt aan te houden.

Whales kopen de dip

De duikvlucht van de bitcoin koers heeft de meeste whales alleen maar hongeriger gemaakt, want de grote jongens voegen nu juist bitcoin toe aan hun posities. Zo is de op twee na grootste whale ter wereld nog altijd een koper op de markt.

Nadat de whale in kwestie 207 extra bitcoin kocht op 62.000 dollar, heeft hij of zij daarna nog 1.647 bitcoin, 700 bitcoin en 484 bitcoin aangekocht. In totaal heeft de whale nu meer dan 100.000 bitcoin in bezit. Geen verkeerde stack dus.

Hetgeen laat zien dat de grote jongens nog altijd vertrouwen hebben in de toekomst en dat de dip waarschijnlijk vooral op het conto komt van beginnende bitcoiners en over-optimistische optiehandelaren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....