Bitcoin ETF BlackRock trekt $780 miljoen aan in drie dagen

2550 totale weergaven

Op maandag trok de BlackRock Bitcoin ETF nog $0 aan kapitaal naar binnen. Daarna kwam de grootste Bitcoin ETF ter wereld echter op stoom. Dinsdag begon het bal met een instroom van $274,43 miljoen, gevolgd door $155,43 miljoen op woensdag. Donderdag kwam daar nog eens $350 miljoen bij.

In totaal haalde BlackRock daarmee $780 miljoen aan Bitcoin binnen voor zijn ETF deze week.

De grootste ter wereld

BlackRock is daarmee verreweg het grootste Bitcoin-fonds ter wereld. Recent haalde het Grayscale in.

De Bitcoin ETF van BlackRock beheert nu voor $21,4 miljoen aan BTC, terwijl Grayscale het moet doen met $20,1 miljard. Fidelity komt op plek drie met $12,3 miljard aan Bitcoin.

BlackRock IBIT Inflows

De instromen van dinsdag en donderdag lagen voor BlackRock ver boven het gemiddelde (gouden lijn in de grafiek).

Andere fondsen zagen gisteren relatief kleine instromen ten opzichte van BlackRock. Voor Fidelity ging het om $3,1 miljoen terwijl VanEck het met $2 miljoen moest doen.

Bijzonder is dat ARK Invest juist een uitstroom zag van $96,6 miljoen. Ook Grayscale moest een uitstroom opschrijven van $37,6 miljoen.

Semler Scientific gaat MicroStrategy achterna

Verder kwam er gisteren goed nieuws vanuit de Amerikaanse aandelenmarkt. Semler Scientific lijkt namelijk het spoorboekje van MicroStrategy te kopiëren.

Eerder kondigden zij de adoptie van Bitcoin als hun primaire reserve-asset aan. In totaal kochten zij al 828 Bitcoin op uit de markt en nu is het van plan om voor $150 miljoen aan kapitaal op te halen om meer Bitcoin te kopen.

Dat is exact de manier waarop MicroStrategy er ook in geslaagd is om veel meer Bitcoin te kopen. Voor dat bedrag zou het tegen de huidige koersen ongeveer 2.000 extra Bitcoin kunnen aanschaffen.

Hiermee is de “speculatieve aanval van Semler Scientific op de Amerikaanse dollar” ook begonnen. Ze zullen MicroStrategy niet snel meer inhalen, maar het is wel tof om te zien dat meer bedrijven deze strategie adopteren.

Voor Bitcoin is het zeker geen slechte ontwikkeling.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....