Bitcoin ETF goedkeuring in de maak? Amerikaanse SEC komt met toespraak

388 totale weergaven

Een belangrijke toespraak van de SEC-commissaris, Hester Peirce, valt samen met de deadline voor de uitspraak over de VanEck Bitcoin-ETF.

Peirce staat ook wel bekend als 'Crypto Mum' en het mag wel duidelijk zijn dat ze dus pro-bitcoin is. Deze geplande toespraak heeft geleid tot veel speculatie. Het is goed mogelijk dat Peirce op deze manier in de positie wordt gebracht om de goedkeuring van Securities and Exchange Commission (SEC) aan te kondigen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ETF staat voor 'exchange traded fund'. Een exchange-traded fund of indextracker volgt zo nauwkeurig mogelijk de prijs van het onderliggende product. In het geval van bitcoin volgt het dus de prijs van de cryptomunt.

Verschillende partijen strijden om het recht om de eerste bitcoin ETF's aan te mogen bieden. Met een ETF kunnen beurshandelaren speculeren zonder zelf BTC te bezitten.

Wachten op de beslissing rondom bitcoin ETF

We hebben het dus over de VanEck/SolidX ETF. Deze Exchange-Traded Fund wacht al heel lang op goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Maar op dinsdag 21 mei moet er een beslissing worden genomen. Op diezelfde dinsdag is er de ETF Global Markets Roundtable in New York. Dit is een conferentie over issues die van invloed zijn op de ETF-sector. .

Toevallig, of niet? Ben je al overtuigd? Maar er is meer: deze week stelde de SEC opnieuw hun beslissing over de Bitwise Bitcoin ETF uit.

Hierbij maakten ze echter geen melding op het VanEck-voorstel dat ook in behandeling was. Er is geen enkel woord vuil gemaakt aan de aanvraag van SolidX, terwijl beide ETF's normaal gesproken tegelijk behandeld zouden worden.

Uitstel en vertraging

Het Roundtable Event is al enkele maanden geleden georganiseerd. Dit was nog voordat het voorstel van VanEck voor de eerste keer was uitgesteld. De verwachting van de cryptocommunity was dan ook dat deze aanvraag opnieuw zou worden uitgesteld (of zelfs afgewezen).

Maar door Peirce gloort er toch een beetje hoop voor de speculanten die goedkeuring verwachten.

Advocaat en Bitcoin-analist, Jake Chervinsky, schatte de uitkomst als volgt in: 90% kans op vertraging, 9% kan op uitstel en slechts 1% kans op goedkeuring.

Deze voorspelling was echter voordat de ETF van Bitwise werd afgewezen en voordat de reeks van toevallige gebeurtenissen werd opgemerkt. Chervinsky verwacht echter gewoon nog altijd vertraging en dus uitstel van de beslissing.

De uitspraken die Peirce eerder deed waren niet per se hoopvol.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Hester Peirce"]Certainly the time is right, but there are still questions floating around the SEC that need to be answered as much as possible by you all.[/penci_blockquote]

Dit klinkt niet als een uitspraak van een SEC-commissaris die zou weten dat een goedkeuring om de hoek zou liggen. Komende dinsdag weten we meer.

Het nieuws van 17 mei

Heb je gisteren het nieuws gemist? Bekijk de meest spraakmakende gebeurtenissen in deze video van drie minuten:

Bron: Bitcoinist