Bitcoin ETF’s goedgekeurd in VS

2560 totale weergaven
Bitcoin Hodl

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 10 januari 2024 een historische stap gezet door de allereerste spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) goed te keuren. Deze goedkeuring markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie en integratie van Bitcoin binnen het traditionele financiële systeem.

Wat is een Spot Bitcoin ETF?

Een spot Bitcoin ETF is een beursgenoteerd fonds dat de prijs van Bitcoin rechtstreeks volgt, voornamelijk door een aanzienlijke hoeveelheid van de cryptocurrency zelf te houden. In tegenstelling tot Bitcoin Futures ETF’s, die afhankelijk zijn van futurescontracten en speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin, bieden spot Bitcoin ETF’s directe blootstelling aan de actuele prijsbewegingen van Bitcoin.

Beleggers kopen aandelen in de ETF, die een deel van de Bitcoin vertegenwoordigt die door het fonds wordt gehouden, vergelijkbaar met hoe een spot goud ETF fysiek goud bullion namens zijn aandeelhouders houdt.

Waarom is een Spot Bitcoin ETF Belangrijk?

De lancering van spot Bitcoin ETF’s biedt verschillende voordelen voor zowel de cryptomarkt als beleggers:

  • Toegankelijkheid: Het maakt het voor traditionele beleggers gemakkelijker om blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen zonder zich zorgen te maken over de complexiteiten van crypto-bezit en zelfbewaring.
  • Regelgevende Duidelijkheid: De goedkeuring van deze ETF’s door de SEC brengt grotere regelgevende controle en transparantie in de cryptomarkt.
  • Verbeterd Imago: Met goedkeuring van de SEC en ondersteuning van grote vermogensbeheerders, krijgt de cryptosector een boost in geloofwaardigheid.

De Impact op de Markt

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s heeft de prijs van Bitcoin positief beïnvloed, met een stijging van meer dan 7% in de aanloop naar de aankondiging. Dit wijst op een groeiend vertrouwen en interesse in Bitcoin vanuit de traditionele financiële markt. De lancering van deze ETF’s kan de deur openen voor verdere institutionele adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

De Goedgekeurde ETF’s en Hun Kosten

De SEC heeft 11 spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd, waaronder die van grote spelers zoals Fidelity, BlackRock en Invesco. Deze fondsen variëren in kostenstructuur, waarbij sommige fondsen een lagere beheervergoeding aanbieden als stimulans voor vroege beleggers.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...