Bitcoin ETFs halen op maandag $556 miljoen binnen

462 totale weergaven
amerikaanse-bitcoin-etfs |

Bitcoin schoot gisteren naar 66.000 dollar en ook de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten kenden een fantastische dag. In totaal zagen de 11 Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten een instroom van 555,9 miljoenn dollar op 14 oktober.

Dat markeerde de grootste dagelijkse instroom sinds begin juni, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Monsterdag voor de Bitcoin ETFs

ETF Store president Nate Geraci noemde het zelfs een “monsterdag” voor de Bitcoin ETFs, die nu op weg zijn naar de magische grens van 20 miljard dollar aan netto-instromen over de afgelopen 10 maanden.

“Het is simpelweg belachelijk en blaast alle voorspellingen die we zagen aan de kant. Dit zijn niet alleen maar particulieren die van risico houden. Het gaan om financieel adviseurs en institutionele beleggers die bitcoin langzaam blijven adopteren”, aldus Geraci.

Bitcoin ETF

Het Fidelity Wise Bitcoin Origin Fund (FBTC) was gisteren de grote leider met een instroom van 239,3 miljoen dollar. Dat was voor FBTC de hoogste instroom sinds 4 juni.

Bitcoin versus goud

Eric Balchunas, de ETF-expert van Bloomberg, ziet vervolgens nog iets interessants gebeuren.

Hij merkt namelijk op dat de Bitcoin ETFs sinds de lancering maar 5 nieuwe all-time highs maakten, terwijl goud op 30 stuks zit. Terwijl de goud ETFs maar 1,4 miljard dollar binnenhaalden en de Bitcoin ETFs meer dan 19 miljard dollar.

We moeten echter ook niet vergeten dat centrale banken vaak goud inkopen. Dat doen ze nog niet met bitcoin, en dat scheelt natuurlijk ook een hoop in het bewegen van de koersen.

Wat dat betreft is het niet helemaal eerlijk om de instromen van goud te vergelijken met die van bitcoin. Maar het verschil is gigantisch en dat geeft aan dat er onder “het gewone volk” in ieder geval een kentering gaande is.

Meer mensen kiezen blijkbaar voor de Bitcoin ETFs dan voor de goud ETFs. Nu moeten we nog hopen dat de Bitcoin ETFs dit tempo nog lang kunnen vasthouden. Dan kunnen er namelijk mooie dingen gebeuren voor de digitale munt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....