Bitcoin ETFs scoren bijna $500 miljoen aan instromen

2921 totale weergaven
Bitcoin bedreigt ons allemaal: feit of fictie?

Op 5 juni probeerde de bitcoin koers weer richting een all-time high uit te breken en de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs deden mee. Er stroomde gisteren weer voor $488,1 miljoen richting de ETFs. Wat die instroom bijzonder maakt, is dat er bijna geen zoekvolume is op Google. Al helemaal niet in vergelijking met de bullrun van 2021.

Retail moet nog instromen?

Dat zou in theorie kunnen betekenen dat particulieren, het grote publiek, tijdens deze bullrun nog moet instromen.

Het blijft natuurlijk de vraag of ze deze bullrun überhaupt komen. De afgelopen bullruns zal er door veel mensen ook een hoop geld verloren zijn, omdat ze steeds instapten op het moment dat bitcoin al compleet door het dak ging.

Dat zijn vaak de momenten dat je al te laat bent. Mogelijk denken particulieren dat ze nu weer te laat zijn en houden ze hun voet op de rem. Een andere mogelijke reden voor de beperkte instroom van particulier kapitaal is de inflatie.

Het is goed mogelijk dat veel particulieren op dit moment simpelweg de financiële ruimte niet hebben om te investeren. Dat zou ook een goede verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van de retail-hype in 2024.

Bitcoin ETFs kachelen door

Dat neemt niet weg dat de Bitcoin ETFs op dit moment indrukwekkende resultaten laten zien. Op dinsdag werd er voor bijna $1 miljard aan kapitaal binnengehaald en gisteren ging het dus om bijna $500 miljoen.

Fidelity was opnieuw de grote winnaar met een instroom van $220,6 miljoen. BlackRock eindigde op plaats twee met een instroom van $155,4 miljoen en zelfs de Grayscale Bitcoin Trust zag gisteren een instroom.

Grayscale is vaak het fonds geweest dat voor gigantische uitstromen zorgde, maar gisterne stond er een instroom van $14,6 miljoen op de borden.

Ondanks die sterme instromen is het Bitcoin nog niet gelukt om definitief voorbij de $71.000 te schieten en een nieuwe aanval op de all-time highs te openen.

De bovenstaande afbeelding van Google Trends laat zien dat de hype op dit moment nog allesbehalve aanwezig is voor Bitcoin. Dat was in de bullmarkt van 2020-2021 wel anders.

Wat denken jullie? Gaat de retail-hype nog komen dit jaar?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....