Bitcoin ETF’s slokken 10 keer meer BTC op dan miners kunnen produceren

In de afgelopen twee handelsdagen hebben de instroom van spot Bitcoin ETF’s de hoeveelheid productie van miners meer dan 10 keer overtroffen. Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) hebben maandag 12 februari 10 keer meer bitcoin opgenomen dan wat miners kunnen produceren.

Ruim 10.000 bitcoin naar Bitcoin ETF’s

Volgens voorlopige cijfers is er minstens $493,4 miljoen, of ongeveer 10.280 Bitcoin, naar spot bitcoin ETF’s gestroomd tot 12 februari. De iShares Bitcoin Trust van BlackRock pakt het grootste deel, met een massale $374,7 miljoen die binnenkomt. Ondertussen zien Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund een instroom van $151,9 miljoen, met $40 miljoen voor Ark 21Shares Bitcoin ETF. Uitstroom van Grayscale van $95 miljoen en $20,8 miljoen uit de Invesco Galaxy ETF compenseren dit enigszins. Hoewel de netto instromen bijna een half miljard dollar bedragen.

Op dezelfde dag produceren bitcoin miners ongeveer 1.059 BTC ter waarde van ongeveer $51 miljoen, volgens Blockchain.com, wat slechts 10% is van de hoeveelheid BTC die is opgeslokt door spot ETF’s.

Een vergelijkbare trend is ook waargenomen op 9 februari, met ongeveer 12.700 BTC of $541,5 miljoen aan activa die in totaal naar de ETF’s stroomden, vergeleken met 980 BTC ter waarde van ongeveer $45 miljoen toegevoegd via mining.

BlackRock leidt met een instroom van $250,7 miljoen, terwijl Fidelity opnieuw tweede is met $188,4 miljoen. Ark 21Shares ziet een grote instroom van $136,5 miljoen, terwijl de uitstroom van Grayscale daalt tot het laagste niveau van de week op $51,8 miljoen.

Op 12 februari merkt bitcoinpionier Anthony Pompliano op dat “Wall Street van Bitcoin houdt” in een interview op CNBC’s Squawk Box.

“Er is 12,5 keer meer vraag naar bitcoin dan wat er dagelijks wordt geproduceerd.” Ongeveer 80% van de totale voorraad is de afgelopen zes maanden niet verplaatst, zegt hij voordat hij eraan toevoegde dat slechts ongeveer $200 miljard aan BTC verhandelbaar is, dus deze ETF’s “hebben in 30 dagen 5% van de gehele verhandelbare voorraad van Bitcoin opgezogen.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...