Bitcoin exchange Kraken geeft $150.000 aan talentpool van ontwikkelaars

1111 totale weergaven

Bitcoin exchange Kraken heeft $150.000 gedoneerd aan Brink. Dat is een research hub om een nieuwe generatie Bitcoin ontwikkelaars op te leiden.

Dat maakt de beurs uit San Francisco in een blog bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken doneert $150.000

Brink is opgericht door Chaincode Labs-ontwikkelaar John Newbery en Mike Schmidt, die werkt voor Bitcoin Optech. Dat is een organisatie die helpt om start-ups op te schalen door middel van kennis, netwerk en financiering.

Ze willen een veel voorkomend probleem in het ecosysteem oplossen, namelijk het duurzaam financieren van ontwikkelaars. Want zonder devs ligt uiteindelijk de ontwikkeling van de Bitcoin Core software stil.

Daarnaast wil het duo ook nieuw talent werven voor de hub. De sponsorship van Kraken komt dan ook als geroepen. Wat gaan we met dat geld doen? Ze gaan een aantal beurzen met een looptijd van 12 maanden aanbieden aan ervaren én talentvolle open-source ontwikkelaars.

Op basis van een aantal voorwaarden vindt de selectie plaats. Uiteindelijk bepaalt het bestuur van Brink op wie de keuze valt. Ze kijken onder meer naar iemands actieve bijdragen aan de ontwikkeling van Bitcoin Core. Welke nieuwe skills, kennis of netwerk brengt iemand mee wat er nog niet voorhanden is?

Brink belooft dat sponsors zoals Kraken geen invloed op het selectieproces kunnen uitoefenen.

John Newberry, executive director bij Brink, zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De investering van Kraken onderstreept hun toewijding om Bitcoin te versterken en het succes op de lange termijn te verzekeren.'[/penci_blockquote]

Kraken heeft al eerder donaties gedaan aan Bitcoin Core ontwikkelaars. Ook bedrijven als Bitfinex, BitMEX en Square hebben ontwikkelaars van Bitcoin Core én het Lightning Network financieel ondersteund.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatieKraken

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...