30% van Europese beleggers in Bitcoin, Tone Vays verwacht $50.000

Circa 30% van professionele beleggers in Europa steekt een deel van zijn geld in Bitcoin (derivaten). Dat blijkt uit onderzoek van de Frankfurt School of Finance & Management en de universiteit van Wenen.

Bitcoin bezit op professionele markt

In het rapport ‘Discovering Institutional Demand for Digital Assets’ (PDF) zijn er 55 portfoliomanagers ondervraagd van pensioenfondsen, verzekeraars en andere beleggingsfondsen. Het betreft marktpartijen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samen zijn de ondervraagden goed voor een beheerd vermogen van 719 miljard euro. Ze beheren gezamenlijk circa 2 miljard euro aan belegd vermogen in Bitcoin of andere assets. Ook stablecoins of security tokens behoren tot de onderzoeksscope. Het onderzoek vond plaats tussen juni en september dit jaar.

Enkele onderzoeksresultaten:

En welk percentage steken ondervraagden dan in Bitcoin of andere crypto assets? Die exposure is nogal verdeeld, zo blijkt uit deze tabel.

30% van Europese beleggers in Bitcoin, Tone Vays verwacht $50.000

Instappers

Ook voor de toekomst ziet het er rooskleurig uit qua investeringsbereidheid onder deze groep. Want van de 64% groep die nog géén exposure heeft, wil ruim 39% op korte termijn instappen.

Dat betekent dat de groep die investeert / wil investeren: 36% + 25,15% = 61,15% van het totaal. Een van de meest genoemde motieven is om te speculeren op een hogere Bitcoin prijs. Ook concurrentieafwegingen spelen een rol. Partijen willen nu acteren “voordat Wall Street instapt” en een stuk van de taart meepakt.

30% van Europese beleggers in Bitcoin, Tone Vays verwacht $50.000

De onderzoeksuitkomsten komen grotendeels overeen met de eerdere bevindingen van vermogensbeheerder Fidelity. Daaruit bleek dat ook circa een derde al exposure heeft in digitale assets.

Technisch

Kijken we naar de huidige koers, dan is er momenteel genoeg momentum in de markt. De koers heeft een bullish weeksluiting achter de rug.

Volgens analist Tone Vays is de markt nog niet klaar voor een terugtrekkende beweging en zit er nog meer in het vat voor Bitcoin. In een video-update van zaterdag zegt hij onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Zodra de koers de $14.000 nadert, zal een deel van de markt winst gaan nemen. Maar als de koers deze maand afsluit bij $14.000, is dat de één na hoogste maandsluiting ooit. Ik ben niet meer zo bullish geweest sinds begin 2017. De komende zes maanden gaat de koers nog wel drie keer over de kop. Dat brengt ons boven $50.000.”[/penci_blockquote]

Sluiten andere analisten zich hierbij aan?

Josh Rager verwacht op de korte termijn wel een correctie in de markt, doordat beleggers winst gaan nemen. Maar de wederopstanding van Bitcoin afgelopen week is opmerkelijk.

Ook de Nederlander Crypto Michaël verwacht dat de koers moeite heeft om door de weerstandszone bij $14.000 heen te breken. Begin 2021 verwacht hij meer vuurwerk.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEuropa

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...