Bitcoin & financiële zekerheid: crypto expert benadrukt belang van BTC-investering tegen inflatie

1064 totale weergaven
John Deaton Bitcoin

Investeerders zijn altijd op zoek naar de beste investeringen om inflatie tegen te gaan. Bitcoin is bewezen als een van de beste dekkingen tegen inflatie. Is dit de reden waarom de koers van Bitcoin de afgelopen jaren alleen maar wist te stijgen?

Biedt Bitcoin de beste dekking tegen inflatie?

Het lijkt erop dat Bitcoin sinds 2009 de beste dekking tegen inflatie is. Bitcoin groeit jaarlijks met gemiddeld 100%. In de beginperiode van Bitcoin was de koers natuurlijk een stuk volatieler dan tegenwoordig en zagen we stijgingen en dalingen van duizenden procenten.

De forse koersbewegingen voor Bitcoin zijn sterk afgenomen en nu zien we slechts nog bewegingen van honderden procenten. Dit lijkt, vergeleken met aandelen en edelmetalen, een enorm rendement. Dit is ook zeker het geval, maar als we kijken naar de historie van de koers van Bitcoin, zien we dat de schommelingen fors aan het afnemen zijn.

Wat is inflatie?

Even een opfrisser over wat inflatie nu daadwerkelijk betekent. Wanneer de prijzen van goederen en diensten over een langere periode een stijgende lijn laten zien spreken we over inflatie. Dit betekent dat valuta’s zoals de euro en de dollar zwakker worden. Daarnaast weten we dat centrale banken zoals de ECB (Europese Centrale Bank) en de FED (Federal Reserve) de geldprinters op volle toeren laten draaien, waardoor er nieuw geld in de economie komt.

In feite zijn valuta’s dus vrij weinig waard aangezien centrale banken deze valuta’s op ieder moment kunnen bij printen. Dit is een van de redenen waarom investeerders het liefst niet hun kapitaal in valuta’s aanhouden, maar op zoek gaan naar alternatieven.

Hierbij komen investeerders vervolgens terecht bij aandelen, edelmetalen, vastgoed of cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Deze investeringsmiddelen bieden een goede dekking tegen inflatie, omdat ze allen gemiddeld met 10% per jaar stijgen.

Bitcoin koers

De koers van Bitcoin is in de afgelopen weken flink heen en weer gegaan. Zo zagen we de koers van $ 53.500 het dieptepunt vormen voor de grootste cryptomunt. Vervolgens hebben we een stijging richting $ 70.000 waar weten te nemen, waar Bitcoin niet vast wist te houden en een afwijzing zag.

BTC/USD - Bron : TradingView
BTC/USD – Bron: TradingView

De koers van Bitcoin bevindt zich nog altijd in de range tussen $ 73.000 en $ 56.500. Hier beweegt de koers van Bitcoin zich al vanaf begin maart in. Het leek er eerder deze week even op dat Bitcoin op weg is naar een nieuwe all time high, maar na het bereiken van $ 70.000 hebben we een afwijzing gezien. De koers is zo’n 7,5% gedaald naar $ 64.500, waar Bitcoin momenteel verhandeld wordt.

Een belangrijk obstakel dat Bitcoin op dit moment voor de voeten ligt, is het koerslevel rond $ 71.500. Om de constructie van de neergaande trend invalide te maken moet een sterke stijging voorbij dit koerslevel plaatsvinden. Het feit dat Bitcoin een afwijzing heeft gezien van $ 70.000, geeft aan dat de crypto markt wellicht nog niet klaar is voor een verdere stijging.

Vandaar dat investeerders op zoek gaan naar alternatieven voor Bitcoin. Twee presale projecten die goed in de smaak vallen van vroege investeerders zijn 99Bitcoins en Pepe Unchained.

99Bitcoins – $ 2,5 Miljoen-mijlpaal bereikt met presale

99Bitcoins is een nieuw presale project dat zich richt op het verschaffen van educatie voor blockchain-studenten. Het project heeft enkele leermodules voor studenten om hun kennis op het gebied van crypto en blockchains te vergroten. Hier hangt een leuke beloning aan, want gebruikers van het platform worden namelijk beloond met $99BTC-tokens wanneer ze modules voltooien.

99Bitcoins is dus niet alleen educatief, maar ook lucratief. Het is ook mogelijk om de $99BTC-token te staken. Hiermee kan een jaarlijkse rente van meer dan 600% verdiend worden.

Wacht dus niet langer en betreed de wereld van 99Bitcoins vandaag nog. De $99BTC-tokens zijn te koop via de officiële website van het platform en kunnen gekocht worden met ETH, BNB, USDT of creditcard.

Pepe Unchained – gaat Pepe Unchained de originele PEPE overtreffen?

Pepe Unchained is een nieuw presale project dat gebaseerd is op de originele Pepe meme coin. Pepe Unchained is gebouwd op de Ethereum blockchain, wat het een Layer 2 blockchain maakt. Bezitters van de $PEPU-token kunnen genieten van snelle transacties die bijna geen fees kosten.

Sinds de lancering van de presale van Pepe Unchained is er al meer dan $ 6,7 miljoen opgehaald bij vroege investeerders. Dit geeft aan dat de presale een groot succes is en dat investeerders potentie zien in dit crypto-project. Eveneens als bij 99Bitcoins, is het bij Pepe Unchained ook mogelijk om de native token te staken. Dit levert een jaarlijkse rente van ruim 288% op.

Op zoek naar manieren om de inflatie tegen te gaan? Zoek niet langer door en investeer in Pepe Unchained of 99Bitcoins. De $PEPU-token kan gekocht worden met ETH, BNB, USDT of creditcard via de officiële website van het presale project.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...