Galaxy haalt $58,7 miljoen bij investeerders op met twee Bitcoin fondsen

Galaxy haalt $58,7 miljoen bij investeerders op met twee Bitcoin fondsen

Galaxy Digital heeft in haar eerste jaar $58,7 miljoen opgehaald met haar twee Bitcoin fondsen. Dat blijkt uit deponering bij toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin (BTC) fondsen

Het gaat specifiek om Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP ($55,1 miljoen) en het kleinere broertje Galaxy Bitcoin Fund LP ($3,6 miljoen).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beiden zijn in november 2019 gelanceerd door de firma van Mike Novogratz. Achteraf gezien op een zeer goed moment, want in 2020 is er sprake van een bullmarkt.

Deze beleggingsfondsen bieden high net worth individuals en andere investeerders de mogelijkheid om hun dollars in Bitcoin te laten beleggen. Voor een dergelijk alternatief beleggingsfondsen gelden wel bepaalde voorwaarden. Zo moet je minstens 250.000 dollar aan kapitaal meebrengen.

Het grootste fonds heeft in totaal 33 investeerders weten aan te trekken, die gemiddeld voor 1,6 miljoen dollar exposure. Voor het kleinere fonds gelden soepelere voorwaarden, een investeringsdrempel van $25.000 bijvoorbeeld. Daar zijn 56 beleggers op af gekomen, samen goed voor het vermogen van $3,6 miljoen.

Fondsen

Niet iedereen met veel geld wil perse in 'fysieke' Bitcoin op de spotmarkt kopen. Ook het opslaan van de private keys zorgt voor menigeen voor kopzorgen, net zoals het actief kunnen anticiperen op schommelingen in de markt.

Met een derde fonds puur gericht op institutionele beleggers, Galaxy Institutional Bitcoin Fund, Ltd, is er 45 miljoen onder 13 investeerders binnen gehengeld. Daardoor geldt een drempel van $100.000 als minimum.

Novogratz staat bekend als een bitcoin bull, bekend van zijn wilde prijsvoorspellingen. In april dit jaar liet hij ook van zich horen. Het geld vanuit de overheden 'groeide aan de bomen' en dat geld moet ergens heen, was zijn redenatie. Terugkijkend op de rally in 2020 lijkt hij daarin gelijk in te hebben gekregen.

Naast Novogratz belijden steeds meer Wall Street investeerders openlijk hun geloof in Bitcoin als serieuze investeringsmogelijkheid. Niet alleen hedge fonds managers zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller zijn die mening toegedaan, ook PayPal, Square en Grayscale kopen driftig bij.

Onlangs startte Galaxy ook een nieuw beursgenoteerd Bitcoin fonds in Canada.

De prijs in euro:

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties