Één investeerder stopt 100 miljoen dollar in nieuw Bitcoin (BTC) fonds

De New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft in één klap 100 miljoen dollar bij één investeerder opgehaald. Via het fonds Digital Assets Fund II gaat de fondsmanager het geld steken in Bitcoin (BTC) en mogelijk andere cryptovaluta.

Bitcoin fondsen

Dat blijkt uit een deponering bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Eerder dit jaar heeft de vermogensbeheerder uit New York al 50 miljoen dollar opgehaald voor haar Digital Assets Fund I.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zijn echter niet de enige fondsen die NYDIG onder haar management. Naar verluidt is er 330 miljoen dollar aan vermogen in cryptocurrency’s gestoken. Ze appelleren hiermee aan de groeiende interesse onder institutionele klanten voor de assetklasse.

Dochterbedrijf

NYDIG is in 2017 opgericht als dochtermaatschappij van Stone Ridge Holdings, een assetmanager met ruim 10 miljard dollar onder beheer.

NYDIG is inmiddels ook goed voor 1 miljard dollar aan activa, waarvan dus circa 330 miljoen dollar in digitale assets. Vorige maand wist NYDIG nog eens 50 miljoen dollar een groeikapitaal op te halen voor uitbreiding van de activiteiten.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...