5 redenen waarom Bitcoin er fundamenteel goed voor staat

781 totale weergaven

De bitcoin (BTC) koers bereikt een nieuw jaarrecord. Met een prijs rond de $13.000 ziet het er goed uit. Maar ook andere statistieken rondom bitcoin zijn positief.

Lucas Nuzzi van Coinmetrics laat met vijf grafieken zien hoe goed bitcoin ervoor staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hodl

Bitcoin breekt verschillende records. Zo staat meer dan 62% van alle BTC al een jaar stil, dat is meer dan ooit. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat er 2017 iets opmerkelijks gebeurde.

De prijs van bitcoin bereikt toen het hoogste punt tot nu toe, op sommige beurzen ging de munt voor meer dan $20.000 per stuk van de hand. Rond die heftige prijsbewegingen begon steeds meer BTC te bewegen, grotendeels naar beurzen.

5 redenen waarom Bitcoin er fundamenteel goed voor staat

Beurzen

Over beurzen gesproken.. ook daar is een duidelijk trend te zien. Het aantal BTC dat bij een beur staat neemt in rap tempo af. Steeds meer mensen lijken hun bitcoin zelf op te willen slaan.

5 redenen waarom Bitcoin er fundamenteel goed voor staat

Bitcoin adressen

Op het gebied van bitcoin adressen is er nog een ander opmerkelijke statistiek: ook het aantal adressen met meer dan 1 dollar aan BTC staat op een hoogtepunt.

Een bitcoin adres zegt overigens niet veel over het aantal gebruikers. Je kunt namelijk ongelimiteerd en gratis nieuwe adressen aanmaken.

Bitcoin hashrate

Ook de bitcoin hashrate bereikt constant nieuwe hoogtepunten. In het kort betekent dat dat er meer computerkracht dan ooit bezig is met het minen van bitcoin.

Er worden honderden miljoenen geïnvesteerd in data centra die zich richten op het minen van BTC.

Lees ook: Wat is Bitcoin minen? Een simpele uitleg over de strijd om nieuwe BTC

5 redenen waarom Bitcoin er fundamenteel goed voor staat

Inflatie

Het inflatiecijfer van bitcoin staat tot de volgende halving op 1.78%. Dat is lager dan de grens van de belangrijkste centrale bank in de wereld. De Amerikaanse centrale bank vindt vanaf dit jaar een inflatiecijfer van meer dan 2% geen probleem.

Het monetair beleid van Bitcoin biedt duidelijkheid en zekerheid. Je weet wat je krijgt en wat je kunt verwachten, de uitgifte van bitcoin is voorspelbaar.

5 redenen waarom Bitcoin er fundamenteel goed voor staat

En dan om af te sluiten toch nog even de prijs, want dat is ook best belangrijk:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...