Bitcoin future markt ontploft: $180 miljard verhandeld op 1 dag

De interesse in bitcoin (BTC) groeit door. Een nieuw record: dagvolume van $180 miljard voor bitcoin futures. Het gaat om het volume bij de grootste future markten van de industrie, dat meldt van Glassnode.

Bitcoin futures

Bitcoin futures worden steeds populairder. Met een future ga je een contract aan om op een gezette tijd in de toekomst iets te kopen of verkopen. Ga je het contract aan? Dan ben je verplicht om op de afgesproken datum de transactie te voltooien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op deze manier kun je speculeren op de prijs van BTC in de toekomst. Dat kan lucratief zijn, maar kan je ook een hoop geld kosten.

In onderstaande grafiek zie je het volume op de future markten. De $180 miljard is het grootste volume ooit.

Bitcoin future markt ontploft: $180 miljard verhandeld op 1 dag

Openstaande contracten

Datawebsite Skew houdt ook de futures in de gaten. Er staat momenteel voor zo’n $16,5 miljard aan contracten open. Binance is het grootste platform met zo’n $2,9 miljard aan volume door futures. Kort daarop volgen CME met $2,58 miljard en OKEx met $2,45 miljard.

Huobi staat op plek vier ($1,86 miljard).

Kortom: futures zijn big business. De markt rondom bitcoin wordt steeds groter en daar horen in de huidige wereld dit soort financiële producten bij.

Bitcoin future markt ontploft: $180 miljard verhandeld op 1 dag
Lees meer over:
futures

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...