Bitcoin (BTC) futuremarkt tikt $13 miljard aan, $500 miljoen aan futures geliquideerd

Bitcoin (BTC) speelt een steeds grotere rol in de financiële wereld. Verschillende beleggingsproducten worden steeds populairder. Onder andere de bitcoin futuremarkt groeit gestaag. De grootste 12 beurzen met bitcoin futures hadden $13 miljard aan contracten open staan.

$500 miljoen geliquideerd

De handel in futures is echter niet zonder financiële risico’s. De afgelopen 24 uur werden er voor $500 miljoen aan contracten geliquideerd. Dat blijkt uit data van Bybt.com.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het grootste gedeelte van de handelaren die hier geld verloren deden dat toen BTC onder de $34.000 dook.

De prijs van bitcoin steeg eerder met 6,7% van $35.500 naar $38.000 Daarop volgde meer long posities. Kort daarna maakte de prijs dus een duikvlucht, met liquidaties van deze contracten tot gevolg.

Bitcoin futures geliquideerd. Bron: Bybt

Bitcoin (BTC) futuremarkt tikt $13 miljard aan, $500 miljoen aan futures geliquideerd
undefined

$13 miljard aan bitcoin futures

De open interest (lopende futurecontracten) bereikte op 14 januari de grens van $13 miljard. De analisten van Skew Analytics bekeken de 12 grootste beurzen.

De grootste beurs op dit moment voor dit soort handel is CME. Zij namen $2,4 miljard voor hun rekening in deze statistiek. Dat platform wordt op de voet gevolgd door OKEx en Binance, beide platformen moesten het doen met ruim $2 miljard aan open interest.

Met bitcoin futures kun je speculeren op de toekomstige prijs van BTC. Je gaat een contract aan om op een bepaald moment bitcoin te kopen of te verkopen. Als je zo’n contract aangaat ben je verplicht om je er aan te houden.

Analist Thomas Kuhn vertelt tegenover Decrypt dat dit soort financiële markten de bitcoin markt flinkt veranderen: ”Deze interesse verandert de structuur van de markt, de markt wordt volatieler en er zijn meer handel strategieën mogelijk.”

Je kunt als handelaar of bijvoorbeeld als miner in de bitcoin industrie jezelf indekken tegen bepaalde koersbewegingen middels futures. Miners gebruiken futures bijvoorbeeld om te voorkomen dat ze meteen omvallen bij een prijsdaling.

Opgetelde open interest vanaf november 2020 tot januari 2021. Volgens Skew Analytics

Bitcoin (BTC) futuremarkt tikt $13 miljard aan, $500 miljoen aan futures geliquideerd
undefined

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)