Bitcoin speculanten hoopvol: Opties voor prijs van $32.000 op Deribit populairder

Een bitcoin koers van $32.000 leek kortgeleden nog onwaarschijnlijk, maar daar heeft de rally van de afgelopen maanden verandering in gebracht. De optie om in januari voor deze koers bitcoin te kopen is met 950% gestegen.

Wat betekent dit precies? Ongeveer een maand geleden kon je een optie om in januari bitcoin te kopen voor $32.000 kopen voor slechts $67. Nu betaal je voor diezelfde optie $705. Handelaren zijn dus bereid om meer dan $700 te betalen voor de optie om in januari bitcoin te kopen voor $32.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat is de kans dat de bitcoin koers naar de $32K gaat in januari?

De koers van de optie mag dan wel flink toegenomen zijn, de kans dat de koers daadwerkelijk boven de $32.000 staat in januari is volgens Deribit slechts 11%. De stijging van de koers heeft er ook mee te maken dat de volatiliteit in de markt is toegenomen.

Verkopers van de optie nemen meer risico met de opties en willen daar geld voor zien. Het kan immers zomaar gebeuren dat bitcoin de komende maanden voorbij dit punt schiet.

Het zou goed zuur zijn als jij iemand voor $32.000 een bitcoin moet verkopen als de koers op $90.000 staan. Voor dat risico willen de optieverkopers dus worden betaald.

Neem de voorspellingen op Deribit niet te serieus

Op Deribit heeft iedere optie een zogenaamde Delta, dit getal representeert de kans dat de optie uitkomt. De afloopdatum van de desbetreffende optie heeft ook een grote invloed op dit getal. Hoe langer de looptijd van de optie, hoe hoger de Delta.

Het is leuk om naar deze getallen te kijken, maar vaar er niet op. Zo heeft de optie dat bitcoin op 25 december een koers van $20.000 of meer heeft een Delta van 0.26. De optie gaat uit van een kans van 26% dat we op die datum boven de $20.000 zitten.

Dat lijkt een kleine kans voor het bereiken van een koers waar we helemaal niet zo ver van verwijderd zijn. Om de $20.000 te bereiken moet bitcoin ongeveer 18% stijgen en daar heeft het nog 30 dagen de tijd voor. Een jump van 18% in 30 dagen moet te doen zijn voor bitcoin.

Sterker nog, in de afgelopen 12 maanden hebben we 9 keer een dergelijke jump gezien binnen een periode van 30 dagen. De optiemarkt is een fascinerende wereld, maar blijf er als beginner zover mogelijk vandaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....