Bitcoin futures ETF waarschijnlijk uitgesteld tot 2022 aldus onderzoeksfirma CFRA

Als we Todd Rosenbluth, het hoofd onderzoek bij onderzoeksfirma CFRA, mogen geloven, dan is het nog wel even wachten op een bitcoin futures ETF. Rosenbluth verwacht namelijk dat we pas in 2022 een ETF krijgen.

Tenminste nog een paar maanden geduld dus. Wat volgens Rosenbluth komt vanwege het mistige juridische landschap waar de sector zich momenteel in bevindt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is op dit moment teveel onduidelijkheid en dus onzekerheid voor een ETF.

Meer dan 20 ETFs wachten op goedkeuring

Op dit moment heeft de Amerikaanse financiële toezichthouder een bak met meer dan 20 aanvragen voor bitcoin en bitcoin-gerelateerde ETFs op het bureau liggen. Voorlopig is er nog geen enkele goedgekeurd en heeft de toezichthouder vooral om uitstel gevraagd.

Jan van Eck, de CEO van Van Eck Associates, geeft aan dat de toezichthouder zich met name zorgen maakt over het verschil tussen de spotprijs van bitcoin en de prijs van de futures contracten. Daarbij maken ze zich zorgen over het opblazen van de fondsen.

Verder is het volgens van Eck zaak om meer controle te krijgen over de handel in cryptocurrency’s, wat het ook lijkt te doen met de recente dreigementen richting Coinbase en de uitspraken van Gensler over het al dan niet kwalificeren als effecten van altcoins.

Uitstel ETF slecht voor de bitcoin koers

Het is goed mogelijk dat de speculatie over het wederom uitstellen van een bitcoin ETF een neerwaartste druk op de koers veroorzaakt. Afgelopen week deden namelijk geruchten de ronde dat grote partijen bitcoin opkochten in anticipatie op de goedkeuring van een bitcoin ETF.

Op dit moment lijkt het momentum even weg en hebben we te maken met een kleine terugval. Maar we kunnen natuurlijk ook niet alleen maar in een rechte lijn omhoog, dat is nog nooit gebeurd.

De senior ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, verwacht nog altijd dat de Amerikaanse financiële toezichthouder deze maand een ETF goedkeurt. Althans, hij geeft dat scenario een kans van 75 procent.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....