‘Bitcoin gaat dit jaar nog naar een koers van $160.000,’ aldus Celsius CEO

973 totale weergaven

Als we de CEO van Celsius mogen geloven dan is bitcoin dit jaar nog niet klaar met vlammen. De altijd uitgesproken en optimistische Alex Mashinsky verwacht dat we ondanks de huidige misère nog een bitcoin koers van $160.000 gaan zien dit jaar.

Mashinsky gaf zijn voorspelling in een interview met Cointelegraph op Bitcoin 2021 in Miami. “We hebben de toppen van 2021 voor bitcoin nog niet gezien,” aldus de flamboyante directeur. Een koers van $160.000 per bitcoin lijkt op dit moment heel ver weg, maar we hebben gekkere dingen gezien in deze wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mashinsky is met zijn bedrijf Celsius gebaat bij een positief marktsentiment.

Bitcoin was rijp voor een correctie

In het interview gaf Mashinsky verder aan dat hij al langer zat te wachten op een correctie. Volgens de ondernemer ging het een periode veel te snel met bitcoin en is teveel optimisme in een markt nooit houdbaar. Daar heeft hij in ieder geval gelijk in gekregen, laten we hopen dat zijn voorspelling van $160.000 ook gaat uitkomen.

“Als je te snel teveel klimt, dan is een correctie nooit ver weg. Je kan mijn tweets van maart en februari erop nakijken, daarin sprak ik al over de aanstaande correctie. Ik voorspelde een bitcoin koers van $30.000. Bitcoin is als een elastiek die we te ver hebben uitgerekt. Teveel mensen zijn hebberig geworden,” aldus Mashinsky.

Hier heeft Mashinsky wel een goed punt. Op het moment dat je bij jezelf hebberigheid bespeurt en je continu het gevoel hebt te weinig bitcoin te hebben, dan weet je dat we weleens op een punt kunnen zitten dat het elastiek te ver is uitgerekt.

Momenteel zijn we ver verwijderd van dat punt en lijkt alle optimisme uit de markt. Dat beeld wordt bevestigd als je de beroemde Fear & Greed Index erbij pakt, die momenteel op een waarde van 22 staat. Wat betekent dat er “extreme angst” in de markt zit.

Elon Musk manipuleert de markt

Mashinsky werd in het interview met Cointelegraph ook gevraagd naar de uitspattingen van Elon Musk. In niet mis te verstane woorden liet hij aan de interviewster weten dat Musk volgens hem in ieder geval geen positieve impact op de markt heeft.

“Musk is een tourist in cryptoland,” aldus Mashinsky. Waarmee hij bedoelt dat we Elon vooral niet te serieus moeten nemen en hij meer profiteert van de gemeenschap dan andersom. Verder gaf hij ook nog zijn mening over het al dan niet accepteren van bitcoin door Tesla.

“Als de rijkste man ter wereld jou een Tesla wil bieden in ruil voor je bitcoin, dan moet je jezelf de vraag stellen wie degene is die de goede deal krijgt. Op het moment dat jij een Tesla koopt is de bolide in kwestie al minder waard dan wat je ervoor hebt neergelegd. Bitcoin daarentegen blijft in waarde stijgen. Die transactie is dus goed voor Elon, maar niet voor jou,” zo liet Mashinsky weten.

Persoonlijk ben ik van mening dat Elon moet doen wat hij wil. Het zou hem alleen sieren als hij iets meer nadenkt over de impact die hij met zijn acties op het spaargeld van veel mensen heeft. Voor hem voelt het wellicht als een grap, maar voor velen die hem volgen is dat het zeer zeker niet.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....