Bitcoin gaat in november van 2021 letterlijk naar de maan

1185 totale weergaven

Bitcoin (BTC) gaat in november van dit jaar letterlijk naar de maan. Een fysieke Bitcoin (BTC) komt door een samenwerking tussen BitMEX en Astrobotic op de maan.

Op de fysieke munt staat 1 BTC opgeslagen. Zo lang niemand die munt komt halen, blijft die bitcoin voor niemand bereikbaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Een echte fysieke bitcoin bestaat natuurlijk niet, de munt bestaat alleen digitaal. Het adres waar de bitcoin op staat wordt ook bekend gemaakt. Zo kunnen we met zijn allen het adres in de gaten houden.

Gulle bitcoiners kunnen ook wat satoshi’s die kant op sturen. Mocht iemand de schat ooit ophalen op de maan dan komt dat bovenop die 1 BTC.

De unieke munt mag mee op de Peregrine-1. Dat is de eerste commerciële maanlander van Astrobotic.

Bitcoin gaat in november van 2021 letterlijk naar de maan

Marketing

De aankondiging vond plaats op het Bitcoin 2021 evenement in Miami. Het is leuke marketing voor BitMEX als bitcoinbeurs, Astrobotic is zoals de naam al doet vermoeden een bedrijf dat zich bezig houdt met robots voor de ruimtevaart.

De munt heeft op één kant aandacht voor Bitcoin, BitMEX en een quote van Satoshi Nakamoto. Op de andere kant van de munt heeft de ruimtevaart een eigen plekje.

De ’to the moon’-meme bestaat al langer, dus dit leek een kwestie van tijd. Een lancering nog dit jaar komt men overigens wel goed uit, Elon Musk riep dat hij dogecoin naar de maan of mars wil brengen.

Een gelimiteerd aantal replica’s worden beschikbaar gemaakt vlak voor de lancering.

Geen weg terug

BitMEX en Astrobotic hebben geen plannen om de bitcoin weer terug te halen.

Op het moment van schrijven is een ritje plannen naar de maan om 1 bitcoin te verdienen ietwat overdreven. Op moonb.tc hinten de organisatoren echter wel naar de hoop op een bitcoin ruimterace: wil je het hebben? Kom het maar halen.

In een scenario dat bitcoin in waarde blijft stijgen en ruimtevluchten goedkoper worden komt er misschien ooit een moment dat het interessant is om werk te maken van een vlucht. Een iets reëler scenario is dat er op volgende maanmissie’s een moment komt dat

Als de bitcoin eenmaal op de maan is belandt zal het lang duren voordat de munt ooit weer van zijn plek komt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...