Bitcoin gaat naar $1 miljoen, voorspelt Jack Dorsey

Jack Dorsey, de mede-oprichter van Twitter, is al jarenlang een uitgesproken bitcoinfan. Hij bouwt het in de Cash App, steunt ontwikkelaars, zet een alliantie op om open source code te beschermen en werkt aan miners en hardware wallets. Maar in een interview met Pirate Wires liet hij zich uit over de koers.

De Amerikaan voorspelt dat de grootste cryptocurrency in 2030 de prijs van $1 miljoen zal bereiken.

Al lachend op de vraag over de koers in zes jaar, antwoord hij: “Ik weet het niet. Meer dan… minstens een miljoen. Ik denk dat het dat aantal haalt en verder gaat.”

Dorsey noemt bitcoin “een fascinerend ecosysteem en een beweging”. Iedereen die eraan werkt, wordt in bitcoin uitbetaald, of koopt het. En iedereen werkt eraan om het te verbeteren. Dit is volgens hem een reden waardoor het ecosysteem beter wordt en de prijs zal stijgen.

Dorsey doet dat zelf ook, met een nieuwe bitcoin miner van Block met een 3nm chip, maar ook de BitKey hardware wallet. Hij steunde deze week OpenSats met een donatie van $21 miljoen en steunt ook de COPA-beweging, de Crypto Open Patent Alliance.

Block, het betaalbedrijf van Dorsey, heeft intussen wel de aandacht getrokken van Amerikaanse aanklagers. Autoriteiten doen onderzoek naar “vermeende en jarenlange tekortkomingen in de naleving van regels”. Het zou zijn misgegaan met het afhandelen van crypto-transacties naar terroristische groeperingen.

Verder zet Dorsey zich ook in voor een beter landschap met socialmedia. Eerder deze maand stapte hij uit het bestuur van Bluesky, terwijl de aandacht van “Jack” vooral naar nostr is gegaan.

Hij beweert dat Bluesky “letterlijk alle fouten herhaalt die we bij Twitter hadden gemaakt”, en dat het niet “een protocol is dat echt gedecentraliseerd us”. Bluesky werkt met durfkapitaal en een bestuur, en daar gaat het weer mis.