Bitcoin geldschieter BlockFi strijkt in 2021 neer in Nederland

1082 totale weergaven

Bitcoin geldschieter BlockFi wil in het eerste kwartaal van 2021 naar de Nederlandse markt komen. Ook Zwitserland en Italië staan op de roadmap van de Amerikaanse firma.

Bitcoin geldschieter BlockFi

BlockFi is een verstrekker van leningen in dollars (of euro’s of ponden) als je er Bitcoin stalt als onderpand. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn voor miners en mining pools. Voor particulieren is er een dienst waarbij je Bitcoin en er rente voor terugkrijgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

David Olsson, vicepresident in Europa en Azië, meldt dit aan The Block Crypto.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”David Olsson, BlockFi”]”We zien genoeg landen waar de markt groot genoeg is en waar de regulering duidelijk en pro-crypto is.”[/penci_blockquote]

Verenigd Koninkrijk

Het is opvallend dat het Verenigd Koninkrijk voorlopig buiten de plannen valt, terwijl het team van 10 man daar wel gevestigd is.

Dat land verbood onlangs de verkoop van Bitcoin derivaten per 2021 voor particuliere beleggers. Toezichthouder FCA oordeelde dat deze producten te “risicovol” zijn voor de particulier. Enkele argumenten: “onderliggende waarde van derivaten is lastig te bepalen en er zijn risico’s door marktmanipulatie en hacks.

Daarom is het aanbieden van Bitcoin diensten op de retailmarkt “gecompliceerd”, aldus Olsson. ‘The City’ in Londen is van oudsher de wereldwijde financiële hub, samen met New York. Daarom zien bestaande partijen de opkomende digitale assetklasse als een bedreiging voor de status quo.

Olsson merkt wél toenemende interesse onder vermogensbeheerders, hedge fondsen en family offices voor hun product. Zo telt Engeland de nodige family offices die (mede-) eigenaar zijn van goudmijnen.

Risico’s

BlockFi heeft dit jaar in twee financieringsrondes 80 miljoen dollar aan durfkapitaal binnen gehaald. Investeerders zijn onder meer Valar Venture en Morgan Creek Digital, waarvan Anthony ‘Pomp’ Pompliano partner is.

Hou er wel rekening mee dat het uitlenen van je Bitcoin niet zonder risico is. Want het is BlockFi als tussenpersoon die de sleutels van je Bitcoin beheert en daar een commissie voor vraagt.

Bovendien is BlockFi ook slachtoffer geweest van hack, waarbij een grote hoeveelheid klantendata op straat kwam te liggen. Je zit er als bitcoiner niet op te wachten dat je thuisadres bij hackers of criminelen bekend is.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...