Bitcoin geldschieter Genesis groeit door: $5,2 miljard aan nieuwe leningen

Geldschieter Genesis blijft groeien in de Bitcoin (BTC) industrie. In het derde kwartaal is er maar liefst $5,2 miljard dollar aan leningen verstrekt.

Bitcoin bank

Het gaat om een groei van ruim 200% ten opzichte van het vorige kwartaal twee. Toen lag het totaal op 2,2 miljard dollar, zo blijkt uit een rapport (PDF) in handen van The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Genesis is in maart 2018, vlak na de bullrun van eind 2017, gestart met het verstrekken van leningen aan Bitcoin – en cryptobedrijven. In bijna drie jaar tijd is er voor 13,6 miljard dollar aan leningen verstrekt.

Bitcoin geldschieter Genesis groeit door: $5,2 miljard aan nieuwe leningen

Het aantal lopende leningen is in het derde kwartaal met maar liefst 50% gegroeid. Van 1,4 miljard dollar in kwartaal twee naar 2,1 miljard dollar in kwartaal drie.

Bitcoin geldschieter Genesis groeit door: $5,2 miljard aan nieuwe leningen

Genesis stelt haar leenplatform ook open voor andere bedrijven en zo heeft het inmiddels 165 geldschieters aangetrokken, waaronder ook banken die een deposito openen bij Genesis. Ook brokers lenen zowel dollars als Bitcoin van Genesis, een groeiende tak van sport.

Bitcoin aandeel

Opvallend is dat Bitcoin minder een drijver is achter de recente groei, maar eerder de decentral finance (de-fi) hype.

Het aandeel aan verstrekte Bitcoin leningen is in kwartaal drie gezakt naar iets boven de 40%.

Bitcoin geldschieter Genesis groeit door: $5,2 miljard aan nieuwe leningen

Genesis verstrekt ook kapitaal aan handelaren op de Bitcoin spot – en derivatenmarkten. Zij gebruiken dollars of juist Bitcoin om te speculeren met futures of opties.

In de markt van leningen gaan miljarden dollars om. Andere spelers zijn onder meer BlockFi, Celsius en Blockchain.com.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...