Google weigert Bitcoin (BTC) bedrijven, oplichters komen wel door bij advertenties

Google worstelt met de regels rondom bitcoin (BTC) video’s en advertenties. Op zowel YouTube als bij hun Google advertenties glippen oplichters door de scan heen, terwijl legitieme partijen geen advertenties mogen plaatsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin oplichting

Bitcoin oplichters maken bijvoorbeeld gebruik van valse bitcoin advertenties. Advertenties die investeringen aanraden met de foto van een BN’er kennen we van Facebook en Google Ads.

Bij Bitcoin Magazine NL moeten we regelmatig advertenties handmatig uitschakelen bij Google, terwijl er toch een filter is ingebouwd wanneer je een advertentie wil kopen.

Praktijk

Een voorbeeld uit de praktijk is CoinCorner, een Britse bitcoinbeurs. Via Twitter laat Molly Spiers, marketing manager van het bedrijf, weten niet door de keuring van Google te komen.

Wanneer je echter zoekt naar CoinCorner, komt er toch een advertentie tevoorschijn. Het gerenommeerde Coincornerr.com pronkt bovenaan de lijst. Een betaalde advertentie door oplichters.

Bitcoin stelen

Nietsvermoedende slachtoffers kunnen via de advertentie op een website terecht komen die lijkt op de echte CoinCorner. Wanneer je jouw gegevens invult ben je met een beetje pech je geld kwijt.

Spiers vindt het behoorlijk frustrerend. CoinCorner bestaat al sinds 2014 en in het begin waren er geen problemen met adverteren. Tot Google in 2018 hun voorwaarden aanpaste en een totaal verbod op bitcoin adverteerders in het leven riep.

De regels rondom bitcoin advertenties zijn onduidelijk. Er is geen totaal verbod, want sommige partijen komen er wel doorheen. Maar sommige ondernemers kunnen het vergeten. Spiers vertelt tegenover DeCrypt dat Google inmiddels de regels heeft versoepeld, maar met name voor de Japanse en Amerikaanse markt.

YouTube

YouTube valt ook onder de vlag van Google en heeft hier en daar ook problemen met bitcoin gerelateerde content. Eerder deze maand werden verschillende grote bitcoin kanalen zonder waarschuwing offline gehaald. Inmiddels zijn de meeste van deze kanalen overigens weer open.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGooglemisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...