Bitcoin (BTC) statistieken: Lamborghini’s, Google en Twitter

Bitcoin (BTC) schoot eerder deze maand weer boven de $10.000 uit en dat zorgde voor berichten op allerlei websites. Ook traditionele media pikte het opnieuw breken van de magische grens op.

Mensen op Twitter hadden daar overigens niemand voor nodig: nog voordat BTC de $10.000-grens brak werd er een record aan tweets over de grootste cryptomunt de wereld in geslingerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We nemen kort drie statistieken door: tweets, zoekopdrachten en… gepraat over Lamborghini’s! Dit zijn, uiteraard, geen duidelijke indicatoren om investeringen op te baseren. Maar dat maakt ze niet minder leuk.

75.000 bitcoin tweets per dag

Rond het prijspunt van $9.400 was de hype op bitcoin Twitter het grootste. Op 2 februari bereikte het aantal tweets het hoogste aantal in twee jaar. Die hype was trouwens prima te verklaren: Twitter introduceerde rond deze tijd een heuse bitcoin emoji.

Daarna daalde de aandacht op Twitter naar zo’n 38.000 berichten per dag.

Aantal bitcoin tweets over de afgelopen twee jaar via Bitinfocharts

Bitcoin (BTC) statistieken: Lamborghini's, Google en Twitter

Google Trends: Bitcoin interesse trekt aan

Een andere leuke statistiek is die van bitcoin zoekopdrachten bij Google. Sinds augustus trekt die interesse langzaam weer aan in Nederland.

In augustus daalde BTC van $11.800 onder $10.000 na een eerder piek richting $13.800. De huidige prijs zorgt er echter mogelijk voor dat bepaalde mensen toch weer opzoek gaan naar extra informatie.

In zowel de prijs als in de zoekopdrachten zit een stijgende lijn.

Bitcoin zoekopdrachten via Google Trends

Bitcoin (BTC) statistieken: Lamborghini's, Google en Twitter

Lamborghini’s

In het wereldje van bitcoin zijn er tal van terugkerende thema’s en memes. Een van de meest prominente is de ‘when lambo’ meme.

ChartStar heeft een leuke statistiek te pakken: de berichten op Reddit waarin wordt gesproken over een Lamborghini volgen de prijs. Wanneer de prijs het goed doet (of in 2017, gaat doen) duikt de meme op Reddit op.

Via When-Lambo kun je zelf bekijken wanneer je in staat bent je eigen Lambo te kopen.

When Lambo? Laat het weten in onze gezellig en praat mee!

Bitcoin (BTC) statistieken: Lamborghini's, Google en Twitter
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGoogleTwitter

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...