Jim Cramer gelooft in Bitcoin (BTC): ‘Mijn kids gaan goud nooit begrijpen’

Jim Cramer, de host van het Amerikaanse televisieprogramma Mad Money, is ook gegrepen door bitcoin (BTC). In Mad Money richt Cramer zich voornamelijk op investeringen in bijvoorbeeld aandelen, maar zijn oog is nu gevallen op BTC.

In gesprek met Anthony Pompliano geeft Cramer aan serieus na te denken om 1% van zijn vermogen in bitcoin te stoppen. De bekende investeerder trekt vergelijkingen met goud én ziet bitcoin als manier om inflatie te ontwijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Cramer is zich er van bewust dat er ook nadelen en mogelijke gevaren aan bitcoin kleven. Bitcoin lost niet alles op, maar is in veel aspecten wel veiliger en beter dan bijvoorbeeld goud.

Cramer: ”Mensen praten over hacks. Weet je wat echt erg is? Wanneer je kinderen je goud niet kunnen vinden. En dat is trouwens niet ongewoon.”

Naast de makkelijke(re) toegang tot je investering kijkt de presentator ook naar andere aspecten: hij is bang voor hoge inflatie. Door die angst zoeken mensen manieren om hun vermogen veilig te stellen. Traditioneel kijkt men dan naar aandelen, vastgoed of bijvoorbeeld kunst. Bitcoin komt ook steeds vaker in dat rijtje voor.

Mede daarom is zijn oog gevallen op bitcoin. Hij geeft overigens ook aan dat hij nog geen BTC bezit: ”Ik waag het erop met 1%.”

Trend

Cramer is niet de enige in Amerika die publiekelijk praat over zijn interesse in bitcoin. Miljardair Paul Tudor Jones gaf eerder dit jaar aan bitcoin als hedge te gebruiken tegen inflatie.

Ook bedrijven stappen langzaam in bitcoin als spaarmiddel. Het beursgenoteerde MicroStrategy kocht voor honderden miljoenen aan BTC. Zij vinden het een te groot risico om alleen dollars op hun balans te houden.

Ook de Nederlandse Amerikaan Adam Curry is inmiddels in de weer met bitcoin. In gesprek met Joe Rogan geeft hij een duidelijk advies: De apocalyps komt er aan, je hebt tenminste één Bitcoin nodig’

Er lijkt een duidelijke trend gaande: bitcoin duikt in allerlei portfolio’s en media uitingen op.

”Mijn kinderen zullen goud nooit begrijpen”

BTC vs goud

In gesprekken zoals die van Cramer met Pompliano komt vaak de strijd van bitcoin tegen goud voorbij. De gebroeders Winkelvoss presenteerde recentelijk een rapport met een opvallende voorspelling: ‘Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000’.

Die optimistische voorspelling komt mede door het feit dat BTC op veel aspecten van goud wint. De tweeling kwam met een leuke uitspraak: ”Het blijkt dat bitcoin beter is in het zijn van goud dan goud.”

Dat komt mede door de limiet van 21 miljoen bitcoin die in de code zit ingebakken. Er is een maximaal aantal bitcoin, terwijl je ook bij goud afhankelijk bent van productie en nieuwe vondsten.

Cramer zit ook in het kamp van de Winkelvoss broers. Hij noemt goud zelfs gevaarlijk: ”Mijn kinderen zullen goud nooit begrijpen. En de reden is dat zij goud gevaarlijk vinden. Het is gevaarlijk omdat het kan worden gestolen, het is gevaarlijk omdat ze het niet bij een bank vandaan willen halen, het is gevaarlijk omdat je mogelijk vergeet waar het is.”

Bitcoin is hierin ook geen oplossing voor alle problemen. Maar het valt niet te ontkennen dat het makkelijker is om 12 of 24 woorden in je zak mee te nemen dan een klomp met goud.

Je kunt toegang tot je bitcoin verliezen. Dat gaat regelmatig fout, en soms loopt dat met een sisser af. Een geluksvogel kreeg $300.000 aan Bitcoin terug uit oud zip bestand met hulp van buitenaf.

Hoe dan ook: Cramer voegt zich in een steeds groter wordend lijstje van investeerders die bitcoin als serieuze optie zien. En dat is goed nieuws.

Lees meer over:
Bitcoin

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin koers verwachting Nieuws
Bitcoin prijs schiet door $44.000

De prijs van bitcoin is vandaag door de $44.000 geschoten. Dat is het hoogste punt...

Bitcoin
Phoenix is eerste beursgenoteerde bitcoin miner in Midden-Oosten

Mining bedrijf Phoenix Group is beursgenoteerd aan de Abu Dhabi Securities Exchange (ADX). Daarmee is...

Bitcoin
88% van alle bitcoin staat weer op winst

Bitcoin staat op deze Sinterklaasdag weer boven de $42.000. De afgelopen 24 uur steeg het...

Bitcoin
Lugano accepteert nu bitcoinbetalingen voor gemeentebelastingen

Inwoners van de Zwitserse stad Lugano kunnen hun gemeentebelastingen met cryptocurrency's betalen. De stad maakte...

Nieuws
Tether Behaalt Meer Dan $1,1 Miljard Winst Uit Bitcoin Bezittingen

Tether boekt meer dan $1,1 miljard winst uit bitcoininvesteringen, vergroting van zijn BTC-voorraad met strategische...

Lees meer