Jim Cramer gelooft in Bitcoin (BTC): ‘Mijn kids gaan goud nooit begrijpen’

Jim Cramer, de host van het Amerikaanse televisieprogramma Mad Money, is ook gegrepen door bitcoin (BTC). In Mad Money richt Cramer zich voornamelijk op investeringen in bijvoorbeeld aandelen, maar zijn oog is nu gevallen op BTC.

In gesprek met Anthony Pompliano geeft Cramer aan serieus na te denken om 1% van zijn vermogen in bitcoin te stoppen. De bekende investeerder trekt vergelijkingen met goud én ziet bitcoin als manier om inflatie te ontwijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Cramer is zich er van bewust dat er ook nadelen en mogelijke gevaren aan bitcoin kleven. Bitcoin lost niet alles op, maar is in veel aspecten wel veiliger en beter dan bijvoorbeeld goud.

Cramer: ”Mensen praten over hacks. Weet je wat echt erg is? Wanneer je kinderen je goud niet kunnen vinden. En dat is trouwens niet ongewoon.”

Naast de makkelijke(re) toegang tot je investering kijkt de presentator ook naar andere aspecten: hij is bang voor hoge inflatie. Door die angst zoeken mensen manieren om hun vermogen veilig te stellen. Traditioneel kijkt men dan naar aandelen, vastgoed of bijvoorbeeld kunst. Bitcoin komt ook steeds vaker in dat rijtje voor.

Mede daarom is zijn oog gevallen op bitcoin. Hij geeft overigens ook aan dat hij nog geen BTC bezit: ”Ik waag het erop met 1%.”

Trend

Cramer is niet de enige in Amerika die publiekelijk praat over zijn interesse in bitcoin. Miljardair Paul Tudor Jones gaf eerder dit jaar aan bitcoin als hedge te gebruiken tegen inflatie.

Ook bedrijven stappen langzaam in bitcoin als spaarmiddel. Het beursgenoteerde MicroStrategy kocht voor honderden miljoenen aan BTC. Zij vinden het een te groot risico om alleen dollars op hun balans te houden.

Ook de Nederlandse Amerikaan Adam Curry is inmiddels in de weer met bitcoin. In gesprek met Joe Rogan geeft hij een duidelijk advies: De apocalyps komt er aan, je hebt tenminste één Bitcoin nodig’

Er lijkt een duidelijke trend gaande: bitcoin duikt in allerlei portfolio’s en media uitingen op.

”Mijn kinderen zullen goud nooit begrijpen”

BTC vs goud

In gesprekken zoals die van Cramer met Pompliano komt vaak de strijd van bitcoin tegen goud voorbij. De gebroeders Winkelvoss presenteerde recentelijk een rapport met een opvallende voorspelling: ‘Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000’.

Die optimistische voorspelling komt mede door het feit dat BTC op veel aspecten van goud wint. De tweeling kwam met een leuke uitspraak: ”Het blijkt dat bitcoin beter is in het zijn van goud dan goud.”

Dat komt mede door de limiet van 21 miljoen bitcoin die in de code zit ingebakken. Er is een maximaal aantal bitcoin, terwijl je ook bij goud afhankelijk bent van productie en nieuwe vondsten.

Cramer zit ook in het kamp van de Winkelvoss broers. Hij noemt goud zelfs gevaarlijk: ”Mijn kinderen zullen goud nooit begrijpen. En de reden is dat zij goud gevaarlijk vinden. Het is gevaarlijk omdat het kan worden gestolen, het is gevaarlijk omdat ze het niet bij een bank vandaan willen halen, het is gevaarlijk omdat je mogelijk vergeet waar het is.”

Bitcoin is hierin ook geen oplossing voor alle problemen. Maar het valt niet te ontkennen dat het makkelijker is om 12 of 24 woorden in je zak mee te nemen dan een klomp met goud.

Je kunt toegang tot je bitcoin verliezen. Dat gaat regelmatig fout, en soms loopt dat met een sisser af. Een geluksvogel kreeg $300.000 aan Bitcoin terug uit oud zip bestand met hulp van buitenaf.

Hoe dan ook: Cramer voegt zich in een steeds groter wordend lijstje van investeerders die bitcoin als serieuze optie zien. En dat is goed nieuws.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...