'Bitcoin neemt grotendeels rol van goud over', zegt Rick Rieder van grootste vermogensbeheerder

'Bitcoin neemt grotendeels rol van goud over', zegt Rick Rieder van grootste vermogensbeheerder

Een directeur van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, denkt dat bitcoin (BTC) een belangrijke rol gaat spelen in de financiële wereld. Rick Rieder is de chief information officer van het bedrijf en vertelt tegenover CNBC dat hij BTC langzaam een groot deel van de goudmarkt ziet opslokken.

Bitcoin stijgt

Rieder benadrukt overigens wel dat zelf niet veel met bitcoin heeft, maar hij voorziet wel een gouden (haha) toekomst voor bitcoin: ''Het neemt de plaats in van goud voor een groot gedeelte, het is makkelijker te gebruiken dan een goudstaaf.''

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zit wel meer achter bitcoin dan alleen het gemak van gebruik. Sterker nog: het heeft veel belangrijkere eigenschappen. Het monetair beleid van Bitcoin (BTC): duidelijkheid en zekerheid.

Digitaal goud

Bitcoin wordt regelmatig digitaal goud genoemd. Het is echter een compleet ander idee en product, goud heeft bijvoorbeeld ook te maken met een onbekend totaal aantal. Niemand weet precies hoeveel goud er op aarde te vinden is en hoeveel er in omloop is.

Dat is bij bitcoin anders. Er zullen ooit maximaal 21 miljoen zijn. Dat zorgt ervoor dat je meer zekerheid hebt over de toekomst van je spaarmiddel.

1 Bitcoin is momenteel zo'n 285 gram goud waard.

[caption id="attachment_74354" align="alignnone" width="1024"] Bitcoin in de prijs van goud (ounces)[/caption]

'Bitcoin neemt grotendeels rol van goud over', zegt Rick Rieder van grootste vermogensbeheerder

In bovenstaande grafiek zien we duidelijk dat bitcoin tijdens de vorige grote stijging richting $20.000 nog meer waard was in goud. Goud doet het namelijk ook een stuk beter qua koers sinds de wereld in een crisis zit.

BlackRock

BlackRock heeft als grootste vermogensbeheerder veel verschillende aandelen in tal van ondernemingen. Een daarvan is MicroStrategy. MicroStrategy kocht voor $425 miljoen aan bitcoin om het te gebruiken als spaarmiddel.

De CEO van dat bedrijf is helemaal overtuigd: ''Bitcoin is een miljoen keer beter dan goud.'' BlackRock zelf heeft voor zover bekend geen bitcoin in kas, maar heeft dus wel een vinger in de pap bij een bedrijf die het ziet als interessant spaarmiddel.

De bitcoin prijs in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin goud Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties