Max Keiser: ‘Als mensen geen goud kunnen krijgen vluchten ze naar Bitcoin’

Mensen gaan bitcoin (BTC) in grote getale kopen doordat er geen goud te koop is door het coronavirus. Dat voorspelt Max Keiser.

Keiser is presentator van Keiser Report is al jaren een van de meest vocale bitcoiners en steekt zijn mening over de huidige economie. Hij is duidelijk: de handel in goud loopt schade op door de financiële- en gezondheidscrisis, bitcoin heeft daar minder last van omdat het volledig digitaal is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljardairs vluchten naar goud

Ondanks de (aanstaande) liquiditeitsproblemen voor goud voorziet Keiser een scenario waar miljardairs vluchten richting goud. Ook overheden en (centrale) banken houden goudreserves aan.

Dit gaat uiteindelijk voor tekorten zorgen voor de particuliere markt. En dát is een scenario waar bitcoin om de hoek kunt kijken.

Keiser: ”Ik voorspel dat wanneer mensen doorkrijgen dat ze geen goud kunnen krijgen dat ze massaal naar bitcoin gaan.”

Toekomst

Keiser maakt deze claims naar aanleiding van een artikel van Bloomberg daarin wordt gewaarschuwd voor ‘ongekende onrust’ in de traditionele safe haven.

En dat komt juist door de stijging in vraag, dat zorgt op termijn voor problemen op het gebied van fysieke levering.

Bitcoin vs goud volgens Skew

Max Keiser: 'Als mensen geen goud kunnen krijgen vluchten ze naar Bitcoin'

Is goud het nieuwe toilet papier?

De voorspelling van Keizer berust op het simpele feit dat bitcoin veel makkelijker te verzenden is als bepaalde aspecten van de wereld zijn afgesloten. In vergelijking met BTC is goud moeilijk te verzenden en dat geldt al helemaal in een wereld waar landen hun grenzen sluiten.

Ook is goud minder schaars dan bitcoin, de jacht naar goud zal toenemen als de prijs toeneemt. Terwijl in het protocol van bitcoin vast staat dat er maximaal 21 miljoen bitcoin zullen zijn, zelfs als de prijs door het dak gaat.

Het is theoretisch mogelijk om het maximum aantal BTC te verhogen, maar daar moet dan een grote meerderheid mee instemmen. En dat is érg onwaarschijnlijk, op zijn zachtst gezegd.

Keiser gaat nog verder: door de coronacrisis moeten goudmijnen zelfs (tijdelijk) sluiten, waardoor het moeilijker wordt om aan nieuw goud te komen.

Stacey Herbert, de vrouw en co-host van Keiser, voegt toe: ”We kunnen op weg zijn naar een grote crisis in de goudmarkt, net als bij de toiletpapier markt.”

Keiser stelde eerder al gekscherend: ”Onthoud: miljardairs denken over goud en zilver hetzelfde als werkelozen over werkelozen.” Daarmee doelt hij op het feit dat in een hoop delen van de wereld men wc-papier inslaat tijdens deze (dreigende?) crisis, vermogende mensen gaan dat doen met goud en zilver.

Praat mee in onze Telegramchat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...