Zoom call over Bitcoin Fonds van SkyBridge loopt vast door 6.000 geïnteresseerden

SkyBridge hield op 7 januari een Zoom call voor geïnteresseerden in hun nieuwe bitcoin fonds. Meer dan 6.000 mensen wilde hier bij zijn, het systeem was hier niet op berekend en het bedrijf moet daarom een tweede call inplannen.

De interesse onder beleggers in bitcoin groeit gestaag. SkyBrdige speelt hier handig op in door juist nu met een bitcoin fonds te starten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SkyBridge

SkyBridge Capital kocht in november en december van 2020 voor ruim $300 miljoen aan bitcoin (BTC). Daarnaast lanceert een nieuw bitcoin fonds. Geaccrediteerde investeerders kunnen een aandeel kopen in dit fonds. De minimale inleg is $50.000.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Nieuw Bitcoin fonds

Anthony Scaramucci (56), oprichter van het bedrijf, is helder: ”We denken dat we aan het begin staan van een nieuwe asset klasse met veel potentie.”

?s=09

Het is een narratief dat aanslaat bij traditionele fondsmanagers: bitcoin als digitaal goud. Maar veel van dit soort fondsmanagers brengen BTC op deze manier aan de man bij investeerders.

Zo ook Scaramucci en de zijnen: ”BTC is digitaal goud, het is beter dan goud in het zijn van goud”, is te lezen in hun brochure over bitcoin.

Met name de schaarste (maximaal 21 miljoen BTC) is een belangrijk onderdeel van de salespitch in deze tak van sport.

Minder risico

Scaramucci hoopt met zijn fonds de ideale tussenpartij te worden voor traditionele investeerders die hun ogen hebben gericht op de bitcoin markt.

Nu dit soort grote partijen zich melden, is het investeren in BTC minder risicovol dan ooit tevoren. Dat onderschrijft SkyBridge ook in hun brochure. Het ziet BTC als een opkomende assetklasse die met de jaren minder risicovol wordt.

Vraag en aanbod bepalen de prijs, en zoals het nu lijkt is er steeds meer vraag en niet per se meer aanbod. Met name in de wereld van institutionele beleggers is bitcoin plots een legitieme investering. Veel retailers hadden eerder de weg naar BTC al gevonden.

Een ander belangrijk punt, die steeds meer mensen lijken te begrijpen, is het ‘ongekende geld printen’. Dat draagt bij aan de prijsontwikkeling van schaarse goederen zoals goud, vastgoed én BTC.

Wall Street

Een ander punt in de brochure is een opmerkelijke: BTC wordt steeds meer geaccepteerd op Wall Street. De grootste Amerikaanse beleggingsbedrijven (en banken) praten positief over BTC.

Twee voorbeelden daarvan:

Bitcoin fondsen

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfondsgoud

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...