Square doneert $100.000 aan ontwikkelaar van tool voor opslag Bitcoin

Square Crypto gaat opnieuw een Bitcoin ontwikkelaar financieel steunen. Deze keer is Leon Johnson de gelukkige. Hij krijgt $100.000 om te bouwen aan een tool voor het beheer van de private keys.

Bitcoin grant

Johnson is afkomstig uit Londen en gaat werken aan een project met de naam Photon. Het heeft te maken met het beheer van de private keys.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is misschien wel het meest essentiële punt van Bitcoin: deze digitale sleutel (of de 24 woorden die er van zijn afgeleid) hebben evenveel waarde als de hoeveelheid bitcoin op dat adres.

Het beheer, de opslag of het managen van deze keys is dus een essentieel onderdeel in Bitcoin. Johnson wil dit verbeteren:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Ik wil het beheer van de private keys makkelijker en eenvoudiger maken. Ik richt mij op de ontwikkelaars van wallets en hoe hoe ze deze nieuwe tool kunnen implementeren.'[/penci_blockquote]

Johnson hoorde voor het eerst over Bitcoin in 2013. Pas in 2018 raakte echt hij betrokken als developer, nadat hij de cursus volgde bij Jimmy Song. Hij is de oprichter van Advancing Bitcoin, een conferentie waarin de meest technische onderwerpen voorbijkomen.

iOS

Hij gaat een Swift-library bouwen voor Photon en helpt daarbij ook mee aan bestaande JavaScript implementaties. Volgens de aankondiging op Twitter gaat hij een module ontwikkelen voor “KeyBackups” vanuit react naar Swift. Dit is een soort HTML voor iPhones.

Vervolgens gaat hij die module verbinden met verschillende API’s voor iOS. Waarmee het mogelijk is om via iCloud back-ups te maken. Ook gaat er veel werk zitten in de documentatie van deze tool. Tot slot geeft de ontwikkelaar aan dat hij ook multi-signature oplossingen wil bouwen.

Het is alweer de vijfde subsidie die Square Crypto deze maand uitdeelt. Vorige week was de Portugese UX ontwerper Patricia Estevão de gelukkige.

Square

Square Crypto komt uit de koker van Jack Dorsey, die tevens de oprichter is van Twitter. Eerder steunden ze ook al de non-profitorganisatie Brink, in samenwerking met de Human Rights Foundation. Ook Justin Moon en de anonieme ontwikkelaar ZmnSCPxj staan op de payroll van het bedrijf.

Ook investeert Square $10 miljoen in groene energievoorziening van miners met het Bitcoin Clean Energy Investment Initiative. Daarnaast kreeg Maggie Valentine financiële steun om fulltime te werken aan de gebruikservaring van bitcoin wallets.

Square ondersteunde eerder BTCPay, Lightning Signer, The Eye of Satoshi en CoinSwaps van Chris Belcher. Het techbedrijf kocht in oktober dit jaar nog bijna 5.000 bitcoin op om dit in de kasreserves te bewaren.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over: