Bitcoin (BTC) rond $10.158, fear & greed index historisch laag

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.158. Dat is ruim 1% hoger dan gisteren. Een kleine stijging vandaag dus, BTC dipte eerder deze week onder de grens van tienduizend en de koers lijkt moeite te hebben nu daarboven te blijven.

Blijf op de hoogte en luister onze nieuwsupdate!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins

Onderstaande top 10 van grootste cryptomunten kleurt groen tegenover de euro en dollar. De altcoins in de top stijgen ook allemaal tegenover BTC. Zij pakken zo weer een klein beetje marktaandeel terug.

Toch blijft de dominantie van bitcoin duidelijk zichtbaar: 68.5% van de gehele marktkapitalisatie van de markt is op dit moment in handen van de grootste cryptomunt volgens CoinMarketCap.

De opmerkelijkste stijger is RChain (RHOC). Met een laag volume van nog geen $80.000 is de munt ruim 200% gestegen de afgelopen 24 uur.

Cryptotwitter

Op Twitter komen vaak leuke en interessante discussies voorbij over bitcoin, blockchains en andere cryptomunten. Een kleine greep uit het aanbod.

DonAlt ziet problemen voor BTC. We moeten snel boven de $10.350 uitkomen, anders hebben we qua koers een probleem.

Zack Voell komt met statistieken over de tokens/munten die van cryptobeurzen worden gehaald. Wat opvalt is dat Bittrex en Poloniex veel projecten opnemen op hun platform, om ze vervolgens weer er vanaf te halen.

?s=19

Het is niet verstandig om te vertellen hoeveel bitcoin je hebt. Maar zoals deze tweet van The Crypto Dog aanhaalt, is het hebben van 1 BTC een mooi doel. De 21 million club is een exclusieve groep mensen. Er komen in totaal slechts 21 miljoen bitcoin in omloop, dus met eentje daarvan in je bezit hoor je bij het selecte gezelschap.

De 'fear & greed index' van bitcoin staat historisch laag. Het is een kleine indicator, maar normaal staat hij dus hoger. Zeker wanneer BTC meer dan 3 keer zo hoog staat dan de bodemprijs rond $3.150. Er lijkt dus nog ruimte om te groeien.

De mensen achter deze index analyseren het sentiment en de emoties rondom bitcoin en andere grote cryptomunten.

Het account @bitcoin op Twitter was jaren lang in de ban van bitcoin cash. Maar nu lijkt beheerder van het account om te zijn geslagen. Bitcoin gaat weer over de 'echte' bitcoin. Mede daarom wordt het account nu weer in genade aangenomen door verschillende prominente bitcoiners. Zo ook Adam Back.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...