Bitcoin handel op hoogste punt in 2020: $2 miljard aan dagvolume

Het handelsvolume in bitcoin (BTC) bereikt een nieuw record van 2020. Op de tien grootste beurzen verhandelen bitcoiners gezamenlijk tussen de 2 en 3 miljard dollar per dag in mei. Dat blijkt uit data van de analisten van Arcane Research en Messari

Handelsvolume

Volgens de cryptobeurs Luno is het dagvolume zo’n drie keer hoger dan in april. Het gaat hierbij om echte handelsvolumes die te controleren zijn. Bij die beurzen horen Coinbae, Gemini en bijvoorbeeld Poloniex.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het volume is zelfs hoger dan in maart. De prijs van BTC dook toen van $9.100 naar $4.100 in minder dan een week. Reden genoeg voor handelaren en investeerders om flink handel te drijven.

In maart lag het daggemiddelde op zo’n $2.5 miljard bij eerder genoemde beurzen.

Bitcoin handelsvolume volgens Luno

Bitcoin handel op hoogste punt in 2020: $2 miljard aan dagvolume

Piek

De interesse in bitcoin en de handel is op zijn hoogtepunt sinds juli 2018. In die maand was het gemiddelde dagvolume $3 miljard. De prijs van bitcoin schoot toen door naar $13.000. Daarna was het even gedaan met de volumes.

Het grootste gedeelte van 2019 bleef het handelsvolume onder de $1 miljard. Richting het einde van het jaar nam het volume weer toe.

De hype rondom bitcoin is nog lang niet zo groot als tijdens de recorddagen in 2017 en begin 2018, maar de interesse lijkt weer terug te keren. Een belangrijke factor daarin is het handelsvolume, meer mensen (of in ieder geval meer geld) is bezig met bitcoin.

Wanneer bekendheden als Elon Musk en J.K. Rowling zich gaan mengen in de bitcoin discussie weet je dat het onderwerp weer populairder wordt…

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...