Bitcoin (BTC) optiehandelaren speculeren al op $20.000 en hoger

De Bitcoin (BTC) prijs is donderdag door de $16.000 grens geschoten, een historisch moment. Want de cryptomunt stond slechts 12 dagen in zijn bestaan (4.332 dagen) boven dit prijsniveau.

Dat heeft ook zijn weerslag op de derivatenmarkten, waar handelaren speculeren op de toekomstige bitcoin prijs. Vooral handelaren in opties zijn zeer optimistisch.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin opties

Met een optie kan een handelaar speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin. Er zijn twee smaken: een call – of putoptie waarbij iemand respectievelijk speculeert op een hogere of lagere prijs.

Een optie werkt iets anders dan een future. Een handelaar heeft het recht en niet de plicht (zoals bij een future) om zijn contract te sluiten.

Marktonderzoeker Skew houdt een aantal marktindicatoren in de gaten. Een daarvan is het prijsverschil (spread) van put opties en call opties die over 6 maanden aflopen. In vakjargon heet dat de ‘6 month put-call skew’.

Deze indicator staat op historisch laagterecord van -21,6%. Dat betekent dat er nu meer vraag is naar callopties. Met andere woorden: de professionele markt is zeer optimistisch over de toekomstige prijs van Bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Vishal Shah, optiehandelaar en oprichter van derivatenbeurs Alpha5″]”De Bitcoin optiemarkt zoekt de grenzen aan de bovenkant op.”[/penci_blockquote]

De Bitcoin koers ging donderdagochtend door de $16.000. Technisch analisten verwachten echter een consolidatie – en correctiefase de komende weken, voordat de koers verder kán stijgen.

Bitcoin (BTC) optiehandelaren speculeren al op $20.000 en hoger

Historisch optimisme

Kijken we dieper naar deze indicator, dan heeft deze ruim 22 maanden onder de 0 gestaan. Dat duidt op lange termijn termijn vertrouwen onder handelaren, maar nog nooit stond deze zo laag.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=” Sui Chung, CEO bij crypto index provider CF Benchmarks”]”De optiemarkt is optimistischer dan het normaal al is. Men verwacht dat nieuwe partijen de markt betreden en dat daardoor de prijs gaat stijgen.”[/penci_blockquote]

Shah waarschuwt voor teveel optimisme tegenover Coindesk.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Extreme voorspellingen kunnen ook leiden tot een tegenovergestelde reactie op de markt”.[/penci_blockquote]

Hou daarom als belegger altijd rekening met tussentijdse correcties. Beleggers nemen namelijk winst zodra er een bepaald punt bereikt is. Ook is de weg naar $20.000 nog lang.

Een scenario is dat call opties door de toenemende vraag steeds duurder worden, waardoor het voor handelaren aantrekkelijker is om puts te kopen.

Maar een omkering heeft niet direct effect op de spotmarkten. De optiemarkt is relatief klein, veel kleiner dan bijvoorbeeld de futuresmarkt.

Deribit

Voor de Nederlandse aanbieder Deribit, eerder dit jaar verhuisd naar Panama vanwege de regulering, zijn het drukke tijden.

Marktonderzoeker Skew meldt dat het aantal openstaande optiecontracten op een nieuw record staan. Meer dan 3 miljard dollar aan openstaande opties maar liefst.

Bitcoin (BTC) optiehandelaren speculeren al op $20.000 en hoger

Handelen met opties is voor professionele beleggers vanwege het risicovolle karakter. Particulieren zijn beter af op de spotmarkt.

De prijs in euro op de spotmarkt bij Bitvavo:

Lees meer over:
Bitcoinopties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin Update: Drie Intrigerende Scenario’s voor de Komende Handelsweek

De Bitcoin koers staat momenteel stevig te dringen tegen de weerstand rond $45.000. In deze...

Nieuws
Terra Luna Koers Daalt 10% Na Uitlevering Do Kwon Maar Analisten Voorspellen Nieuwe Crypto Rally Nav LUNC Burn – Gaat Luna Herstellen in 2023?

De cryptowereld staat nooit stil, en recente gebeurtenissen rondom Terra Luna en zijn oprichter Do...

Nieuws
‘Cryptohacker uit 2021 gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen’

Volgens de pseudonieme blockchain speurder ZachXBT, heeft de hacker die in 2021 het DeFi-platform Uranium...

Nieuws
SOL Koers Registreert 633% YTD – Waarom Stijgt Solana Zo Hard En Kan Solana 100 Euro Worden Dit Jaar

De Solana koers is voor het eerst in bijna 2 jaar weer door het van...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: gesprekken over ETF, VanEck claimt ticker ‘HODL’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer