Bitcoin hashrate naar all-time high, Jack Dorsey wil ‘open bitcoin mining systeem’

Het bitcoin netwerk staat er beter voor dan ooit, want de hash rate heeft wederom een nieuwe all-time high genoteerd. Ondanks alle ellende in Kazachstan, waar miners het lastig hebben om hun hardware in de lucht te houden, lijkt het netwerk zich ongestoord verder te ontwikkelen.

Het bedrijf Block van CEO Jack Dorsey kondigde eerder plannen aan om daaraan bij te dragen en hebben daarin weer enkele mooie stappen gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na de start van de verkenning in oktober van het afgelopen jaar, kondigt Dorsey nu hoogstpersoonlijk aan dat de ontwikkeling van een 'open bitcoin mining systeem' is gestart door het bedrijf.

Wat betekent een 'open' bitcoin mining systeem?

Het idee van Block is om mining hardware te bouwen op een open en transparante manier. Van begin tot eind wil het bedrijf de bitcoin-gemeenschap betrekken bij de ontwikkeling van de apparaten die in de toekomst een belangrijke rol moeten spelen in de ondersteuning van het netwerk.

Block heeft als doel om miners te bouwen die voor iedereen open en toegankelijk zijn, waarmee iedere consument zichzelf eenvoudig en snel op het netwerk kan aansluiten om bitcoin te minen. Hetgeen een fantastisch stap zou zijn voor de industrie.

"Mining gaat veel verder dan het simpelweg creëren van nieuwe bitcoin. Wij zien het als een noodzakelijk ontwikkeling voor de lange termijn gezondheid van bitcoin die gebaat is bij decentralisatie en toegankelijkheid," aldus Thomas Templeton van Block over het ambitieuze project.

De hash rate is één van de verdedigingsmuren van bitcoin en als Dorsey er met Block voor kan zorgen dat deze industrie decentraliseert, door hardware te bouwen die voor iedereen toegankelijk is, dan kan dat de verdediging van bitcoin naar een hoger niveau tillen. Het is immers lastiger om duizenden consumenten aan te pakken dan enkele grote beursgenoteerde miners.

Hashrate op 215 miljoen terahashes per seconde

Als we de gegevens van Glassnode mogen geloven, dan heeft bitcoin op donderdag een nieuwe hashrate all-time high neergezet van 215 terahashes per seconde. Hetgeen laat zien dat het netwerk, ondanks de kwakkelende koers, gezonder is dan ooit.

De problemen in Kazachstan zorgden initieel voor een daling van de hash rate van 13,4 procent, maar kort daarna klommen we omhoog om de nieuwe all-time high neer te zetten. De matige prijsactie lijkt de mining-industrie dus niet af te schrikken.

Na iets meer dan 13 jaar is de bitcoin mining verworden tot een industrie die miljarden waard is die grote investeringen vergt om mee te doen. De continue stijging van de hash rate is een teken dat miners op dit moment niet bang zijn om flink te investeren in de lange termijn van bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....