Bitcoin heeft 14 dagen om de langste horizontale beweging ooit te voorkomen

444 totale weergaven
|

Volgens de oprichter van CryptoQuant heeft Bitcoin nog 14 dagen om een situatie te voorkomen die we nog nooit eerder hebben gezien, die veroorzaakt wordt door een combinatie van alarmerende CPI gegevens en juridische uitdagingen. 

Onzekerheid op de cryptomarkt

Er zijn verschillende factoren die aanzienlijke onzekerheid op de cryptomarkt veroorzaken. De alarmerende CPI gegevens en nieuwe juridische uitdagingen spelen hierin de hoofdrol, waarbij ze voorkomen dat Bitcoin weer bullish kan worden. Volgens de oprichter van CryptoQuant, Ki Young Ju, staat Bitcoin op het punt van de ‘langste zijwaartse beweging’ in dit halvingsjaar:

Vandaag is Bitcoin 285 dagen in 2024. Tijdens elk voorgaand halvingsjaar bevond de token zich al in de parabolische fase van haar groei. De Bitcoin halving is een periodieke gebeurtenis die een vermindering van 50% van de uitgifte van nieuwe Bitcoins markeert. Dit jaar daalde de statistiek van 6,25 BTC per block naar 3,125 BTC per block.

In eerdere cycli zette Bitcoin nieuwe recordhoogtes neer in de jaren die volgden op de halving.

Inzicht in eerdere jaren

Een volger van Ju merkte op dat een vergelijkbaar fenomeen in 2016 ook het geval was. Zo leek het in 2016 ook erg lang te duren voordat Bitcoin op gang kwam na de halving. Ju deelde hierbij een extra grafiek ter vergelijking:


Hierin is duidelijk te zien dat we met de huidige onzekere marktomstandigheden met een hele andere situatie te maken hebben. De Bitcoin koers beweegt al een groot deel van dit jaar horizontaal, wat een lastige situatie lijkt te zijn.

HODLers geven niet op

Ondanks de horizontale koersbewegingen in combinatie met de onzekere marktomstandigheden geven de HODLers het niet op. In eerder nieuws lieten we weten dat steeds minder Bitcoin holders verkopen. Op zich is dit ook een bullish teken voor Bitcoin op de lange termijn. De HODL strategie is dus nog niet uitgestorven.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...