Bitcoin herstelt zich uniek volgens NYDIG, wat betekent dit voor investeerders?

714 totale weergaven
|

Bitcoin lijkt zich weer te herstellen nadat de koers een lange periode horizontaal consolideerde, maar volgens de NYDIG herstelt Bitcoin zich op een unieke manier. 

Bitcoin is het best presterende activum

Volgens de NYDIG (New York Digital Investment Group) is Bitcoin, ondanks haar volatiliteit, het best presterende activum als we kijken naar het rendement. Dit liet Greg Cipolaro, global head of research van NYDIG, weten in een analyse die op 11 oktober werd gepubliceerd. Zo liet hij weten dat Bitcoin ‘zich onderscheidt van de massa’ vanwege haar rendement.

Ook haalde hij de Sharpe Ratio van Bitcoin aan. De Sharpe Ratio wordt in de financiële wereld gebruikt om de prestaties van een activum te evalueren in verhouding met de risico’s ervan. Hierbij wordt de verhouding tussen overtollige rendementen en de volatiliteit van die rendementen, waarbij een hoge Sharpe Ratio wijst op betere risicogecorrigeerde prestaties.

De Sharpe Ratio van Bitcoin in verhouding met andere activa

De Ratio van Bitcoin werd daarbij door Cipolaro vergeleken met die van andere activaklassen, waaronder aandelen en obligaties, over verschillende beleggingsperioden, waarbij gebruik werd gemaakt van maandelijkse totaalrendementen om voortschrijdende Sharpe Ratio’s te creëren die de meest recente meetwaarden bevatten.

Uit deze gegevens concludeerde hij:

“Bitcoin scoort gunstig in vergelijking met bijna elke activaklasse op elke maatstaf en in elk tijdsbestek.”

Ook merkte hij op dat goud de afgelopen twaalf maanden een iets hogere Sharpe Ratio had, maar dat deze zo dicht bij die van Bitcoin lag dat het ‘haarkloven’ was.

Prestaties niet voldoende om volatiliteit te compenseren

Cipolaro daagde ook de conclusie van een rapport van Goldman Sachs uit, waarin beweerd werd dat de prestaties van Bitcoin, ondanks een stijging van 40% dit jaar, niet voldoende waren om de volatiliteit ervan te compenseren. Cipolaro zei hierover:

“Deze analyse toont het tegendeel aan: dat de risico’s (prijsvolatiliteit) die Bitcoin investeerders ondergaan, ruimschoots worden gecompenseerd in termen van rendement.”

Opwaartse trend van Bitcoin

Bitcoin laat sinds kort weer een opwaartse trend zien na een lange periode horizontale koersbewegingen te zien. Deze horizontale koersbewegingen werden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals onzekerheid, maar ook aan specifieke factoren, zoals verkopen van grote institutionele spelers.

De stijging is vooral toe te schrijven aan toenemend vertrouwen in Bitcoin als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid. De huidige prestaties van Bitcoin laten de veerkracht van het activum zien, wat het vertrouwen alleen maar verbeterd.

Cipolaro benadrukte in zijn analyse dat de recente prijsstijgingen, in combinatie met de stijgende dominantie, een teken is van blijvende interesse van zowel institutionele als particuliere beleggers in Bitcoin. Hierdoor wordt Bitcoin steeds vaker geaccepteerd door de traditionele financiële wereld als een valide investering.

Lees meer over:
NYDIGSharpe Ratio

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...