Bitcoin Hodl Cursus: Leer je bitcoin veilig kopen, versturen en opslaan!

Bitcoin (BTC) is een alternatief voor het huidige geldsysteem met de dollar en euro. Een van de belangrijkste aspecten van deze financiële revolutie is het feit dat je je eigen geld in beheer kunt nemen.

Er is geen bank nodig, geen toestemming van een derde partij om een transactie te doen en je kunt elk bedrag zelf opslaan. Daar komt echter wel een hoop verantwoordelijkheid bij kijken, want kwijt is kwijt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat klinkt eng, maar is het niet. Het zorgt juist voor financiële vrijheid: jij bent verantwoordelijk voor je geld en niemand anders.

In de praktijk kiezen veel mensen er echter voor om hun BTC ergens anders op te slaan. Een populaire plek is bij verschillende bitcoin beurzen. Zonde, want zo ben je ondanks je investering in bitcoin nog altijd overgeleverd aan de beleidsbepalers van een bedrijf.

Met bitcoin kun je jouw eigen bank zijn.

Bitcoin (BTC) veilig opslaan

Bitcoin gebruiken is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet. Iedereen die een WhatsAppje kan sturen en een mail kan openen is in staat om BTC veilig te gebruiken.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen hoeft niemand ooit zijn bitcoin te verliezen. Het belangrijkste element voor het veilig bewaren is goed weten wat je doet. Wij helpen je in de vorm van een cursus graag op weg.

Bitcoin Hodl Cursus: wat gaan we doen?

De volledige cursus duurt ongeveer twee uur. We behandelen de praktijk van werken met bitcoin. Je leert hoe je bitcoin kunt kopen, ontvangen, verzenden en het belangrijkste: veilig vasthouden!

Een ervaren bitcoiner vertelt je alles wat je moet weten om met een gerust hart je bitcoin op te slaan en te gebruiken.

Tijdens de twee uur ben jij als cursist constant bezig, er is bij elk stapje in het proces ruimte voor vragen en uitleg. We installeren een bitcoin wallet, kopen bitcoin en doen een aantal transacties.

Dit is geen cursus waarin je leert handelen of grafieken lezen. We gaan terug naar de basis en de belangrijkste aspecten van bitcoin.

In het eerste gedeelte bespreken we wat bitcoin is en hoe het werkt. Daarna is het aan jou: we gaan gelijk aan de slag met een eigen wallet en jouw eigen BTC.

Cursus onderwerpen: gebruik en veiligheid

Benodigdheden

Tijdens de cursus heb je een eigen smartphone (Android of iOS) nodig en moet je geregistreerd zijn bij bitonic.nl. We gaan namelijk een klein bedrag in bitcoin kopen en daarvoor moet de broker weten wie je bent.

Oh en een om manier digitaal te communiceren is ook handig als je voor een digitale cursus kiest. Een smartphone of computer met microfoon is voldoende.

Na de cursus

Na de cursus kun je met een gerust hart je bitcoin opslaan, verzenden en ontvangen. Je bent niet afhankelijk van anderen en je kunt bouwen aan je eigen financiële vrijheid. Ook heb je een beeld van wat bitcoin is en wat er op het netwerk gebeurt wanneer je een transactie doet.

Na de cursus heb jij je eigen bitcoin waar alleen jij bij kunt en mee kunt doen wat je wil. Een mooi startpunt van jouw bitcoin avontuur.

Wat kost dat?

De prijzen variëren van €200- €250 per sessie, vooraf te betalen. We hebben een mooie locatie in Amsterdam gevonden voor onze cursussen. Vooralsnog is het plan om op zondagen de cursus te houden.

Onderdeel van de cursus is het aanschaffen van Bitcoin bij Bitonic.nl, dit kan vanaf een minimum bedrag van €10,-.

Begin

Om te beginnen kun je alvast jezelf voorbereiden met onderstaande artikelen. Zo ben je al een stap verder met het veilig opslaan van jouw bitcoin.

Heb je interesse? Laat het ons weten!

We zijn vooral benieuwd naar wat jij wil in een cursus. Welke vorm heeft jouw voorkeur en kom je graag met een groep of leer je liever alleen?

Heb je interesse en heb je behoefte aan een spoedcursus bitcoin? Vul onderstaand formulier in en dan houden we je op de hoogte van de laatste updates. Happy bitcoining!

Heb je een snelle vraag? Kom langs op Telegram en we helpen je graag. Of mail naar robin[at]bitcoinmagazine.nl.

Vul het formulier in en reserveer een plekje voor de Bitcoin Hodl Cursus

[wpforms id=”57186″ title=”false” description=”false”]

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...