All-time high? Deze grafieken geven aan dat er nog geen Bitcoin hype is

We zijn met bitcoin (BTC) voor het eerst keihard door de magische grens van $20.000 geschoten, maar er is nog geen sprake van een gigantische hype. Althans, als we deze grafieken van Twitter, Google en Wikipedia mogen geloven is een groot deel van de wereld helemaal niet met bitcoin bezig.

De meeste mensen hadden verwacht dat de hype en gevoelens van 2017 boven de $20.000 wel weer terug zouden zijn, maar het lijkt mee te vallen. In een week tijd pakt bitcoin ongeveer 30%, maar de retail-investeerders moeten nog wakker worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin op Twitter

Bitcoiners die zich op Twitter begeven hebben soms waarschijnlijk het idee dat het volledige platform op bitcoin gericht is. Maar niets is minder waar.

Als je buiten die kleine bubbel stapt en naar de keiharde statistieken kijkt, dan zie je dat de huidige piek in belangstelling nog weinig voorstelt. De publieke opvatting over bitcoin wordt steeds positiever, maar de aandacht moet duidelijk nog volgen.

All-time high? Deze grafieken geven aan dat er nog geen Bitcoin hype is

Het zou kunnen dat de mainstream-media, die vrijwel altijd negatief is over bitcoin, de aandacht van retail-beleggers definitief van bitcoin heeft weggehaald. Terwijl de grote partijen nu juist staan te vechten om meer bitcoin.

Wikipedia en bitcoin

Ook op het grote Wikipedia lijkt er amper belangstelling om over bitcoin te leren. De pageviews laten op de beroemde digitale encyclopedie een kleine piek zien in deze maand, maar echt spannend is het niet. Met name vergeleken met januari 2018 stelt het nog helemaal niets voor.

All-time high? Deze grafieken geven aan dat er nog geen Bitcoin hype is

Het blijft bijzonder dat de macro-economische situatie in combinatie met de all-time high van bitcoin niet meer teweeg brengt bij retail-beleggers.

Weinig mensen Googelen op bitcoin

Als laatste gaan we eens kijken naar het bitcoin-zoekgedrag op Google. De grote zoekmachine is altijd een goede indicator voor hypes en ook daar scoort bitcoin op dit moment niet goed.

Het meest verrassend is misschien nog wel dat de zoekterm “bitcoin” deze week minder populair is dan vorige week en zelfs in november. Zelfs de halving in mei deed het beter dan de nieuwe all-time high die we deze week behaald hebben. De bitcoin hype lijkt nog even op zich te laten wachten.

All-time high? Deze grafieken geven aan dat er nog geen Bitcoin hype is

Het bewijst wat ons betreft nog maar eens dat we er heel vroeg bij zijn en dat er nog veel ruimte is om geld te verdienen aan bitcoin. Hoewel bitcoin in de afgelopen drie jaar op meerdere vlakken een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, lijkt het grote publiek nog even te wachten.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....