Bitcoin in 2023: Kaiko Research deelt een overzicht

In een recente publicatie van Kaiko Research, een vooraanstaand analistenbureau in de cryptosector, worden de tien meest invloedrijke grafieken van het jaar 2023 gepresenteerd. Deze gegevens bieden een uniek inzicht in de dynamische wereld van cryptocurrency en zijn een weerspiegeling van de belangrijkste trends en gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Bitcoin Leidt de Rally: Bitcoin sloot het jaar af als een van de best presterende activa, met een stijging van meer dan 160%. De prijsactie van Bitcoin in 2023 kan worden onderverdeeld in drie fasen: een vroege rally, een middenjaar stagnatie, en een eindejaarsrally.

Binance’s Jaar: Binance begon het jaar dominant maar kende een aanzienlijke daling in marktaandeel na juridische tegenslagen en het beëindigen van zero-fee handel.

Het Aanhouden van de Alameda Gap: Meer dan een jaar na de ineenstorting van FTX en Alameda, blijft de liquiditeit in de markt aanzienlijk lager dan voorheen.

Toenemende Concentratie van Liquiditeit: Een analyse toonde aan dat de meerderheid van het handelsvolume en de marktdiepte geconcentreerd is op een handvol beurzen.

Bitcoin Minder Gecorreleerd met Traditionele Activa: Bitcoin vertoonde in 2023 een afnemende correlatie met traditionele activa, wat wijst op een mogelijke verandering in de perceptie van Bitcoin als een onafhankelijke activa.

Solana’s Comeback: Ondanks de ineenstorting van FTX, heeft Solana een opmerkelijke comeback gemaakt, met aanzienlijke prestaties ten opzichte van Ethereum.

Toenemende Stablecoin Depeggingen: 2023 kende meerdere gevallen van stablecoin depeggingen, wat de kwetsbaarheid van de crypto-markt benadrukt.

FTX Tokens Rally: De recente bull rally heeft de faillissementsprocedures van FTX beïnvloed, met een toename in de waarde van de door FTX gehouden crypto-activa.

Kaiko is een toonaangevend onderzoeksbureau dat zich richt op het leveren van diepgaande analyses en data over de cryptomarkt. Met kantoren in New York en Parijs biedt Kaiko inzichten voor investeerders, analisten en liefhebbers van cryptocurrency.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...