Britse fondsmanager koopt voor $744 miljoen Bitcoin ‘als verzekeringspolis’

Ruffer Investment investeert 744 miljoen dollar in Bitcoin (BTC) en wisselt daarmee goud in voor de cryptomunt. Dat is zo’n 2,7% van de assets die de Britten in beheer hebben. Het gaat naar verluidt om 45.000 BTC. Dat meldt Coindesk.

Bitcoin: wapen tegen inflatie

Daarmee zijn ze het volgende bedrijf dat een deel van zijn kasmiddelen reserveert voor het digitale goud.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Bitcoin, al vorige maand aangekocht, is ondergebracht in hun Multi-Strategies Fund. Het gaat om een allocatie van 2,7% binnen dit fonds, omgerekend circa 744 miljoen dollar. Ze betitelen het zelf als een manier om te ontsnappen aan de inflatie van de Britse pond en andere assets.

Onlangs maakte de Europese Centrale Bank bekend een extra 500 miljard euro in de Europese economie te steken. Overheden en landen kunnen niet meer overeind staan zonder extra schulden te maken. Het verder opendraaien van de geldkraan leidt tot inflatie van geld en andere assets zoals vastgoed.

De firma, genoteerd aan de London Stock Exchange, meldt in een 4-pagina tellende memo aan haar aandeelhouders:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zien het als een verzekeringspolis tegen de voortgaande geldontwaarding van de dollar, pond en euro’. [/penci_blockquote]

Ruffer is opgericht in 1994 en heeft 20,3 miljoen euro onder beheer. Wereldwijd hebben ze 6.600 klanten waaronder vermogende individuen, family offices, pensioenfondsen en goede doelen.

JPMorgan: vlucht van goud naar Bitcoin

De vlucht van goud naar Bitcoin lijkt een nieuwe trend in de markt, eerder opgemerkt door de analisten van JP Morgan.

De Bitcoin markt zal de komende jaren nog flink doorgroeien naar minstens een market cap van 1.000 miljard dollar, aldus de investeringsbank.

Een deel van dat nieuwe kapitaal dat naar de Bitcoin assetklasse vloeit, is afkomstig van fondsen die nu een deel in (papieren) goud hebben gealloceerd.

Analist Nikolaos Panigirtzoglou vermoedt dat deze adoptie onder vermogensbeheerder kan leiden tot een flinke tegenwind voor goud. Als ‘new kid on the block’ zien fondsmanagers een aantal voordelen ten opzichte van goud. Bitcoin is een digitaal, schaars goed en goedkoper te bewaren en te versturen.

Daar komt bovenop dat corporate bedrijven zoals PayPal en Square nieuwe kopers zijn in de markt en zelfs verzekeraars zoals MassMutual en Banca Generali uit Italië de markt instappen.

Bitcoin is een betaalmiddel en oppotmiddel zonder tussenkomst van een derde partij. Iedereen met een internetverbinding en een adres kan Bitcoin versturen, snel, censuurvrij en via het Lightning Network, steeds goedkoper.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...