‘Bitcoin is wáánzinnig’, zegt fondsmanager die $744 miljoen investeerde

Bitcoin (BTC) wordt de uitdager voor de status van goud als enige supra-valuta, het ding om te bezitten wanneer fiat-valuta beginnen te kraken.

Dat zegt Jonathan Ruffer, voorzitter van Ruffer Investment Company. De Britse firma stak al eens voor ruim $700 miljoen in Bitcoin, en hij zette gisteren zijn bullish pet in een blogpost.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin versus goud

Halverwege december kwam naar buiten dat de investeringsmaatschappij voor 550 miljoen aan Britse ponden aan Bitcoin had gekocht. Het bedrag komt neer op ongeveer 2,5% van hun activa.

Maar daarmee is de kous nog niet af. In de nieuwste Investment Review deelt Ruffer zijn visie over de cryptomunt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We hebben veel moeite gestopt in het beoordelen van een eventueel gevaar, voor als we fout zitten met bitcoin. We kijken er al een hele tijd naar, en ons oordeel is dat het een ‘uniek beest’ is als een opkomend spaarmiddel, waar het de eigenschappen van technologie en goud bij elkaar brengt.”[/penci_blockquote]

De 68-jarige voorzitter moest het erkennen: “Bitcoin is klaarblijkelijk echt waanzinnig (non-sensical, red.) goed”. Hij voegt er aan toe: “Maar ook absoluut in lijn is met hoe wij naar de wereld kijken.”

Hij doelt daarmee op inflatie – enorme inflatie – die in het verschiet ligt. In het rapport staat het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De valuta van de wereld dreigen te worden aangetast door de uitgifte van meer geld.”[/penci_blockquote]

Ze zien het als zijnde onwaarschijnlijk dat bedrijven in staat zullen zijn om hun winst snel genoeg te laten stijgen om dit te compenseren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ze kunnen rendementen voor de lange termijn niet laten stijgen, en de waardering van het bedrijf zal dalen omdat beleggers minder bereid worden om te veel te betalen voor de toekomstige inkomsten.”[/penci_blockquote]

Eerdere aankoop

Een logische vervolgstap in dit denkbeeld was voor Ruffer om voor $744 miljoen aan Bitcoin te kopen. De waarde van deze allocatie is inmiddels al flink gestegen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We waren van mening dat november vorig jaar niet te vroeg was. Als we nog langer zouden hebben gewacht, zouden we te laat hebben kunnen zijn door de prijsontwikkeling. Dus hebben we een aankoop gedaan.”[/penci_blockquote]

Ruffer is opgericht in 1994 en heeft 20,3 miljard euro onder beheer. Wereldwijd hebben ze 6.600 klanten waaronder vermogende individuen, family offices, pensioenfondsen en goede doelen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud