Bitcoin is een miljoen keer beter dan goud, aldus CEO van MicroStrategy

Bitcoin is een miljoen keer beter dan goud, aldus de CEO van MicroStrategy. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf dat voor $425 miljoen bitcoin kocht komt superlatieven tekort over de digitale munt.

Eerder deze week liet hij weten dat het bedrijf de bitcoin voor minstens 100 jaar zou vasthouden. Saylor heeft het gevoel dat je nooit genoeg bitcoin kunt hebben. “Als je het echt begrijpt, dan is een investering van 1% van je portfolio niet genoeg.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beter dan goud

In zijn interviews heeft Saylor het er vaak over dat bitcoin mijlenver voorloopt op goud. Dit heeft volgens de CEO van het techbedrijf alles te maken met de difficulty adjustment van bitcoin. Deze ontbreekt bij goud.

Als de prijs van bitcoin stijgt en miners meer gaan investeren in apparatuur worden er niet ineens meer bitcoin gevonden. Het kan zijn dat er tijdelijk wat sneller blokken worden gevonden, maar na de difficulty adjustment gaat dat gemiddelde automatisch weer naar 10 minuten per blok.

Dit mechanisme zorgt ervoor dat het aantal nieuwe bitcoin wat er per dag bij komt voorspelbaar en op hetzelfde niveau blijft. Bij goud is dat niet het geval. Als de prijs van goud stijgt en miners gaan meer investeren in het delven van goud, dan gaan ze meer goud vinden.

Er is voor goud geen mechanisme dat het moeilijker maakt om goud te vinden. Dat is volgens Saylor hét argument tegen goud en voor bitcoin.

Bitcoin stijgt ten opzichte van goud

Volgens macro-investeerder Raoul Pal is het interessant om de verhoudingen tussen bitcoin en goud in de gaten te houden. De laatste weken begint goud het af te leggen ten opzichte van bitcoin.

Als bitcoin straks breekt met goud, dan zijn de dollar en de aandelenmarkten volgens Pal de volgende hordes. De breuk met goud en aandelen kan extra brandstof zijn voor de raket die nu langzaam lijkt op de stijgen.

Verder is het enorm bullish dat prominente investeerders als Paul Tudor Jones zich ook steeds meer in het debat gaan mengen. Hij gaf aan nog nooit een store of value te hebben gezien waar zoveel intellectueel kapitaal achter zit. Waarmee hij doelt op de enorme en nog steeds groeiende groep van bitcoiners.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....