“Bitcoin is géén bubbel meer”, aldus CEO van financieel adviseur Amber

Bitcoin is géén bubbel meer, zegt CEO Michael Wu van Amber Group, een financieel dienstverlener op het gebied van digitale assets.

"Bitcoin is géén bubbel meer"

Bitcoin bestaat al sinds 2009, maar is al honderden malen doodverklaard. Een van de argumenten is dat Bitcoin een zeepbel zou zijn en dat louter speculanten de prijs willen opdrijven om er zelf beter van te worden. De verwijzing naar de tulpenmanie in Nederland uit de 17de eeuw komt dan ook standaard voorbij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Feit is dat de asset ruim 12 jaar bestaat en dat er steeds houders (hodlers) de munt voor langere tijd vasthouden. Het zogenaamde HODL-segment in de markt neemt elk jaar toe. Dat is ook wat Wu denkt. Tegenover nieuwszender CNBC zegt hij onder meer, zo meldt Cointelegraph:

"Het is een terugkerend patroon bij een transitie. Er zijn eerst altijd twijfels en mensen hebben tijd nodig om te wennen aan een nieuw vorm van geld en vermogensopbouw. Dit vroege stadium gaat ook nog gepaard met de nodige koersschommelingen. In tijdens van prijscorrectie noemen criticasters bitcoin steevast een bubbel maar dat is onterecht gezien de fase waarin bitcoin verkeert. We zien nu veel bedrijven instappen, zij beseffen dat er maar 21 miljoen gemaakt worden en dat slechts een klein deel op de markt komt."

Michael Wu, CEO Amber Group, in gesprek met nieuwszender CNBC

Liquide?

On-chain onderzoeker Glassnode heeft eerder becijferd dat slechts 22% van de bestaande gedolven voorraad op de markt komt. De overige 78% houdt men vast. Sommigen zien de bitcoin markt daarom als een illiquide markt, omdat slechts een klein deel is te verhandelen met heftige prijsschommelingen tot gevolg. Dat verklaart waarom instituties in eerste instantie handelen in futures, dat zijn 'papieren' Bitcoin waarmee je speculeert op de toekomstige koers van BTC.

Bijvoorbeeld een Blackrock handelt wél in bitcoin futures, maar nog niet in de echte bitcoin op spotbeurzen. Wu ziet juist een rol voor Bitcoin weggelegd als hedge tegen het huidige geldstelsel. Hij verwijst naar MicroStrategy, maar ook naar een traditionele verzekeraar als Mass Mutual die 100 miljoen dollar in Bitcoin steekt.

"In het worst case scenario is Bitcoin nog steeds een betere vorm van goud als waardevaste opslag."

Binnen de Amber Group zien ze ook kansen. Partner Annabelle Huang is intern vrijgemaakt om het GlobalX Center te leiden. Bedoeld om institutioneel geld uit Azië naar bitcoin te krijgen.

"We richten ons op beleggers uit Zuid-Korea, Japan, Hong Kong, Singapore, Taipei en Noord-Amerika".

Lees meer over:
bubbelkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...