‘Bitcoin is op weg naar een koers van 55.000 dollar’

bitcoin digitale goud

Is de bitcoin koers op weg naar het niveau van 55.000 dollar? Als we de populaire Twitter-analist Titan of Crypto mogen geloven, dan staat die koers op het menu voor de grootste munt van de markt. Op het moment van schrijven klokt bitcoin binnen op een koers van 52.300 dollar.

Bitcoin koers nog verder omhoog?

De bitcoin bulls blijven momenteel vechten naar nieuwe hoogtepunten. Voor nu lijkt de grootste weerstand rond het huidige koersniveau te liggen.

Op basis van het algemene sentiment in de markt suggereert Titan of Crypto dat er momenteel sprake is van “extreem bullish momentum,” wat de bitcoin koers met nog eens 6 procent kan optillende de komende week.

In zijn weekgrafiek met een zogenaamde Ichimoku Cloud laat Titan of Crypto zien dat er na het aantikken van twee targets nog één target overblijft voor de bitcoin koers.

Dat target ligt op het niveau van 55.400 dollar. Die koers kunnen we volgens de gevierde analist nog voor het einde van de week bereiken. Beginnen we nu niet op een punt te komen dat de markt iets te bullish wordt? Dat suggereert de volgende analist die we onder de loep nemen.

Is de markt oververhit?

In een lange post op Twitter waarschuwt Credible Crypto dat de kans op een correctie met de dag toeneemt, zelfs las bitcoin erin slaagt om zijn all-time high van 69.000 dollar te verslaan en een koers van 100.000 dollar op de borden kan zetten.

Dit is volgens de analist normaal, omdat geen enkele markt in één rechte lijn omhoog kan bewegen.

Anderen maken zich ook voorzichtig zorgen over de kracht die bitcoin momenteel toont in de markt. Een voorbeeld daarvan is de Nederlandse analist Michaël van de Poppe. Die noemt de markt nu “een tikkeltje oververhit.”

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....