Coronavirus: Rode Kruis bouwt medische post van Bitcoin donaties

Het Italiaanse Rode Kruis heeft een nieuwe medische post gebouwd met de ontvangen donaties in bitcoin (BTC).

In totaal wist de organisatie 32.000 dollar (29.400 euro) in minder dan één maand op te halen. Daarvan is circa 70% besteed aan het opbouwen van een medische post bij het kasteel Gandolfo in Rome. Onderdeel van het gebouw is een kolossale pneumatische tent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze deed en doet als ontvangsttent voor genezen patiënten die zich hebben opgegeven als bloeddonor. Ook fungeert het als zogenaamd screening station voor medische onderzoeken. De komende vier maanden wordt tweewekelijks bloed afgenomen. Ziekenhuizen kunnen zo onderzoeken of het plasma afweerstoffen bevat tegen het Coronavirus.

Eerdere berichtgeving 22 maart 2020

Het Italiaanse Rode Kruis zoekt opnieuw bitcoin (BTC) donaties om extra medisch gereedschap te kopen. Eerder werd het eerste bitcoin initiatief al succesvol afgerond, alle donatiedoelen werden bereikt.

De gezondheidscrisis wereldwijd en specifiek in Italië is voorlopig nog niet voorbij, dus vraagt de organisatie opnieuw om extra BTC. Het doel: $26.000 aan bitcoin of andere cryptocurrency.

Zoek je het liever dichterbij huis? Het Rode Kruis in Nederland accepteert ook donaties in bitcoin.

Rode kruis

Met de opbrengsten van het vorige doel zijn pre-triage faciliteiten gemaakt. Deze ruimtes zijn in gebruik door mensen die nog geen diagnose hebben gehad.

Het zijn relatief kleine bedragen die worden gevraagd, maar de organisatie probeert op deze manier wat extra financiële power te krijgen.

Apparatuur voor $26.000

Het goede doel wil met deze nieuwe ronde vooral nieuwe apparatuur kopen voor noodgevallen. Denk bijvoorbeeld aan defibrillatoren met een scherm om vitale functies in kaart te brengen.

Op het moment van schrijven is er al meer dan 75% van dit donatiedoel ook bereikt.

Crypto community

In de wereld van bitcoin en andere cryptomunten is veel computerkracht beschikbaar. Folding@Home is een platform waarmee je jouw hardware beschikbaar kunt stellen voor medisch onderzoek.

Projecten als Tezos en miners van Ethereum hebben een deel van hun computers beschikbaar gesteld om het proces en het onderzoek te versnellen.

COIVD-19 oplichting

Veel oplichters maken gebruik van de huidige situatie en proberen jouw bitcoin binnen te hengelen. Zo is er bijvoorbeeld een groep oplichters die zich voordoen als de World Health Organization en in emails om donaties vragen.

Ook op software gebied zijn er criminelen actief. Er is een corona-app die je telefoon blokkeert wanneer je de game download. Vervolgens wordt er losgeld in bitcoin gevraagd.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...