Japanse financiële dienstverlener biedt Bitcoin derivaten aan

Steeds meer grotere financiële instellingen maken de weg vrij voor bitcoin, of in dit geval vooral financiële producten. De Japanse financiële dienstverlener SBI Holding komt met een ‘contracts for difference’ (CFD) voor bitcoin.

Derivaten

Een CFD is een contract tussen twee partijen, waar de verkoper het verschilt betaalt tussen de waarde van (in dit geval) bitcoin. Dat gebeurd bij zowel de aan- als verkoop. Wanneer dit verschil negatief is dan moet de koper betalen aan de verkoper.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kortom: speculatie op de prijs van bitcoin. Maar dan zonder zelf ooit bitcoin te bezitten.

Nu al te handelen

Op hun handelsbeurs genaamd SBI FX trade zijn de bitcoin derivaten al live. De Japanners hebben ook opties voor ether en XRP toegevoegd. Dat maakt het bedrijf bekend in hun aankondiging.

Handelaren kunnen aan de slag met deze derivaten tegenover dollarprijzen en met de Japanse yen. Dat betekent in totaal zes CFD’s.

Kleine orders

Handelaren kunnen al vanaf 15 yen (zo’n 14 dollarcent) aan de slag. Maar de grote jongens kunnen ook hun hart ophalen met deze financiële producten: je kunt een positie kopen van 500 bitcoin. Dat laatste moet dan wel in de yen, de limiet voor de dollar ligt een stuk lager.

De handel is 24/7 en ook toegankelijk via een mobiele app. Voor de echte waaghalzen zijn er ook nog verschillende opties om met geleend geld te beleggen.

In de huidige financiële wereld zijn er tal van derivaten beschikbaar, ook bitcoin lijkt steeds meer geaccepteerd te worden als opties.

Lees ook:Sparen doe je niet in euro, maar in Bitcoin (BTC)

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJapan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...