J.K Rowling vraagt op Twitter naar Bitcoin, Bitcoiners reageren massaal

J.K Rowling vroeg op Twitter naar informatie over bitcoin (BTC). ”Ik snap bitcoin niet, leg mij het uit.” werd het startsein voor duizenden tweets richting Rowling.

De schrijfster van de Harry Potter-boeken geeft aan er nog weinig van te snappen, maar dat kwam niet door gebrek aan inzet vanuit bitcoiners. Allerlei prominente en minder prominente Twitteraars deden een poging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin uitleggen

Bitcoin is een bijzonder complex verhaal en je kunt het vanuit tal van perspectieven bekijken. Economische modellen, filosofie maar ook op protocolniveau valt er genoeg uit te leggen.

Mocht je als beroemde wereldburger ooit wat aandacht nodig hebben dan is een tweetje over bitcoin genoeg. Bitcoin Twitter doet de rest…

Alex Gladstein doet een van de beste pogingen: ”Bitcoin is geld voor iedereen, zonder identificatie, verblijfsstatus of minimale aankoopprijs. Het ligt buiten het bereik van bedrijven en controle van regeringen, het is bestand tegen censuur en confiscatie. Het is een krachtige tool voor vrijheid. Het lijkt op fantasie, maar het is echt”

J.K Rowling

Het Twitteraccount Bitcoin legt het simpel uit: Tovenaren moeten Goudgrijp nog steeds vertrouwen, bitcoin fixes this. Goudgrijp is de (centrale) bank in de tovenaarswereld voor Harry Potter.

Spoiler alert: Rowling zegt er nog altijd weinig van te begrijpen. Maar met een beetje geluk zitten er een paar mensen tussen haar miljoenen volgers die ook geïnteresseerd zijn geraakt. Gratis marketing.

Reacties

Een kleine greep uit de reacties op Rowlings vragen.

Veel Twitteraars proberen op hun eigen manier bitcoin uit te leggen. ‘Girl Gone Crypto’ doet er een schepje bovenop en legt in een Harry Potter video de basics uit voor bitcoin.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, trapte in een nep bericht. Een grapjas nam J.K Rowling als Twitternaam en schoot een paar berichten de wereld in over BTC. Armstrong maakt onder een

J.K Rowling vraagt op Twitter naar Bitcoin, Bitcoiners reageren massaal

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, doet ook een duit in het zakje. Hij legt op bijzonder beschamende wijzen bitcoin uit. De dame met de Harry Potter video deed het een stuk beter dan beide topbestuurders uit de industrie..

J.K Rowling vraagt op Twitter naar Bitcoin, Bitcoiners reageren massaal

Ondernemer en oprichter van onder andere SpaceX en Tesla ,Elon Musk, mengde zich ook in de strijd. Hij zegt maar een heel klein beetje bitcoin te hebben.

Meepraten over bitcoin? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTwitter

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...