“Bitcoin kan dit jaar naar $150.000 stijgen”, voorspelt onderzoeker van Standard Chartered

4020 totale weergaven

Bitcoin zou wel eens naar de ambitieuze grens van $150.000 kunnen stijgen als de inflow van de exchange traded funds (ETF’s) blijft aantrekken. Dat stelt Geoffrey Kendrick, hoofd onderzoeker van Standard Chartered die zich buigt over forex en digitale activa.

In een memo van afgelopen donderdag schrijft hij het volgende:

“Ik blijf bij mijn voorspellingen van $150.000 voor eind 2024 en $200.000 voor eind 2025.”

Standard Chartered is een grote Britse bank. Het is niet actief in het Verenigd Koninkrijk zelf, en haalt 90% van haar winst uit Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Waar banken lange tijd enorm negatief zijn geweest over de grootste cryptovaluta, is dat nu wel anders.

Nu de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten dichterbij komen, komt Kendrick met opmerkelijke prijsmijlpalen voor bitcoin. Hij verwacht dat BTC de $100.000 zal bereiken, en mogelijk zal stijgen naar $150.000 tegen het einde van het jaar als voormalig president Donald Trump de overwinning veiligstelt.

Deze voorspelling is niet heel gek, kijkend naar het huidige sentiment van cryptohandelaren op Polymarket. Hier geeft men Trumo 56% kans om aan de macht te komen, terwijl dat voor Joe Biden maar 36% is.

Het sentiment voor bitcoin en cryptovaluta in het algemeen is sinds mei aanzienlijk verbeterd. De Ether ETF werd goedgekeurd en de bitcoin ETF begint ook weer populair te worden. De netto-instroom overschreed afgelopen dinsdag de $15 miljard!

Alleen dinsdag kwam er al meer dan $880 miljoen aan nieuw geld in de ETF’s. Met name het fonds van Fidelity doet het goed. Dit was de beste dag qua instroom sinds maart en de op één na hoogste in totaal. Dat is ook te zien in de bitcoinkoers, die boven de $71.000 staat.

Kendrick’s voorspelling van $150.000 is gebaseerd op verschillende belangrijke aannames. Naast aanhoudende instroom van ETF’s en de verkiezingen, kijkt hij ook naar de economische data en ook zogenoemde payroll-data.