Bitcoin koers naar $184K? Wat zegt de Rainbow Chart voor 2024?

1769 totale weergaven

Er zijn allerlei modellen die analisten gebruiken om de Bitcoin koers te voorspellen. Een van deze modellen is de Bitcoin Rainbow Chart, een tool die investeerders helpt om te zien in welke fase Bitcoin zit. Deze grafiek, die sinds 2014 bestaat, gebruikt een logaritmische schaal om schommelingen in de Bitcoin koers te verzachten. De verschillende kleuren laten in één oogopslag de marktsentiment zien. Tot nu toe is dit model redelijk accuraat. Maar wat zegt de Bitcoin Rainbow Chart over de Bitcoin koers in 2024?

Bitcoin koers verwachting met Bitcoin Rainbow Chart

Na eerdere halveringen van Bitcoin duurde het meestal een paar maanden voordat de prijs echt begon te stijgen. Maar dit keer was het anders. De prijs ging al vóór de halvering flink omhoog en bereikte snel een nieuwe all-time high. Toch bleef de prijs binnen de ‘accumulatiezone’, wat betekent dat er nog groeipotentieel is voor wie de munt vasthoudt.

Experts merken op dat eerdere FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) gebeurtenissen, zoals Mt. Gox en overheidsinterventies, nu achter ons liggen. De markt is op dit moment rustig, maar prijzen zitten dicht bij hun hoogste punt ooit.

Dit kan betekenen dat er volgend jaar een sterkere stijging kan komen. Als de geschiedenis zich herhaalt, kan de prijs in oktober 2025 een hoogtepunt bereiken, mogelijk tussen $ 144.000 en $ 184.000, tenzij de ‘sell, seriously, SELL’ zone wordt bereikt.

Bitcoin rainbow chart analyse

Inzichten uit on-chain data voor de Bitcoin koers

De Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) metric, die laat zien hoeveel winst of verlies er in totaal is op alle Bitcoins heeft in maart 2024 0,62 bereikt. Dit wijst op een oververhitte markt met veel verkoopdruk.

Maar sinds die tijd is de metric gedaald, wat betekent dat er minder wordt verkocht en er nog ruimte is voor prijsstijgingen. De NUPL kan lange tijd boven 0,5 blijven, zoals eerder gebeurde in de tweede helft van 2020. Dit zou ook in 2024 kunnen gebeuren.

BTC koers NUPL

Voor lange termijn investeerders kan dit een goed moment zijn om meer Bitcoin te kopen of hun huidige investeringen vast te houden. De verwachtingen volgens de Bitcoin Rainbow Chart zijn dat de prijzen verder zullen stijgen, al kan dit nog enkele maanden duren.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...